POSLE SAMO ŠEST DANA I NIZA AFERA: Hrvatski ministar branitelja podneo ostavku

 
  • 19

- Međutim, ja ne želim biti teret ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska vlada ne bi uspela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku - rekao je Crnoja

Hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja večeras je podneo ostavku na tu dužnost posle niza afera koje su o njemu isplivale u javnost od najave registara "agresora i izdajnika", preko izbegavanje plaćanja poreza, do nasilničkog ponašanja.

OBJAVLJEN SPISAK HRVATSKIH IZDAJNIKA: "Đoković pobedi, a meni drago" je samo jedna od izjava koje vode na tu listu

Crnoja je u izjavi novinarima pred Banskim dvorima, nakon višesatnog sastanka s premijerom Oreškovićem i potpredsednicima Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovim, rekao da je sve dokumente predočio hrvatskoj Vladi i pravnim ekspertima koji su ocenili da nema nikakve krivice koje su mu mediji stavili na teret.

- Međutim, ja ne želim biti teret ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska vlada ne bi uspela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku - rekao je Crnoja i pozdravio sve hrvatske branitelje.

Sastanak u Banskim dvorima o Crnoji juče je trajao 11 sati, a danas je počeo oko 15 sati i trajao je do večeri, prenela je Hina.

Crnojinu ostavku zatražila je saborska opozicija, nakon medijskih napisa da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja zbog koga je bio u zatvoru, a postavilo se i pitanje korišćenja namenski dobijenog kredita za izgradnju porodične kuće, kao i izbegavanja poreza.

Opozicija je juče u Saboru dala premijeru Oreškoviću 24 sata da smeni Crnoju.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Uništena granata iz Prvog svetskog rata u Deliblatskoj peščari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    28. januar 2016 | 23:25

    Ustaše i odoše.

  • Željko

    28. januar 2016 | 22:33

    Hrvatima će stvarno da krene na bolje kada počnu da prebrojavaju Srbe u njihovim redovima. A kada shvate da ih ima puno i da su neki čisti Hrvati nastali od tih istih Srba možda se dozvolu pameti .

  • Перагеније

    28. januar 2016 | 22:11

    Ма поштен човек, тј. Пицек. И још се и жртвује. Следећи! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA