SPREMAJU KOLJAČE ZA RAT: Albanke sa Kosova obučavaju ISIS!

 
  • 20

Stručnjaci za bezbednost smatraju da žene uglavnom odlaze da se bore za ISIS prateći muževe, ali ima i onih koje smatraju da se time priključuju "svetoj misiji"

Žene poreklom sa Kosova bore se na strani Islamske države u Siriji. Pojedine čak vode i ozloglašene kampove za obuku terorista.

JEZIVO: Džihadisti iz Srbije vodili žene i decu da UBIJAJU i KOLJU za ISIS!

Prema pisanju prištinskog lista "Zeri", žene koje se priključuju Islamskoj državi u proseku imaju 23 godine, a pre pridruživanja terorističkoj grupi bile su "moderne mlade devoke".

Jedna od njih je i Laura Huseni koja je, prema rečima glavne urednice lista Zeri,  bila tipična kosovska tinejdžerka koja je sa drugaricama izlazila u kafiće i barove.

- Uzimala je taksi i odlazila sa društvom u grad. Oblačila se isto kao i njene vršnjakinje, često je nosila suknje ili farmerke. Bila je vrlo moderna - rekao je Faik Ukasmajli, čiji se sin njom i oženio.

Sve više žena sa Kosova se pridruže džihadistima.

Printskrin: Youtube/YS news Printskrin: Youtube/YS news

- U roku od mesec dana seoski imam i njegova žena isprali su im mozgove. Moji sinovi Arbnori i Albert su bili druželjubivi i otvoreni. Arbnori je odjednom pustio bradu i stalno je govorio o Shamini ( vr+ersko ime za Siriju). Laura se sakrila iza crne feredže od glave do pete, nije izlazila iz kuće i ni sa kim nisu razgovarali - kaže otac.

Arbnori je poginuo dok se borio za ISIS, a Uksmajli se nada da će barem uspeti da vrati Lauru koja je u Siriji sa svoje dvoje dece.

Stručnjaci za bezbednost smatraju da žene odlaze da se bore za ISIS prateći voje muževe koji žele da se bore, ali ima i onih koji smatraju da se time preiključuju "svetoj misiji".

Čamilje Tahiri iz Kosovske Mitrovice je sa mužem otišla u Siriju i tamo je postala šef ISIS kampova. Prema navodima izvora iz sektora bezbednosti, ona vodi ženski kamp i preko interneta regrutuje nove borce.

(Telegrafa.rs / Izvor: Blic)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sinner

    27. januar 2016 | 12:58

    Spremaju koljace?Kolace?

  • Gekke Joopi

    27. januar 2016 | 18:59

    Pa nisu jenkiji bez veze oteli Kosovo, za nesto im je potrebno.

  • Maksa

    27. januar 2016 | 19:21

    Ajde vec jednom da se rese ovi albanci ova vestacka nacija vreme je da nestanene,sta ih vise stalno provlacite kroz novine. Ajde vec jednom da se resimo ovih gnjida!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA