ŠOK IZ EVROPE: Grčkoj slede SANKCIJE ako ne zaštiti granice od migranata

 
  • 18

- Grci treba da snose posledice ako se na dve godine produže granične kontrole u zoni Šengena, koja bi trebalo da bude zona slobodnog kretanja - rekao je belgijski državni sekretar za migracije Teo Franken za mrežu VRT

Belgijska vlada smatra da Grčka, zbog toga što je previše slaba da zaštiti svoje granice, treba da se suoči sa mehanizmom sankcija EU, prema kom bi sve veći broj izbeglica koje stižu u Grčku bio nateran da ostanu u toj zemlji.

EU UVODI DRASTIČNE MERE ZA ZAUSTAVLJANJE MIGRANATA: Neke su baš ZASTRAŠUJUĆE, a tiču se Balkana!

- Grci treba da snose posledice ako se na dve godine produže granične kontrole u zoni Šengena, koja bi trebalo da bude zona slobodnog kretanja - rekao je belgijski državni sekretar za migracije Teo Franken za mrežu VRT.

Franken je rekao da je grčka "državna struktura očigledno previše slaba" da se sama izbori sa tim, prenosi AP.

On je nagovestio da bi EU mogla da nadgleda uspostavljanje "zatvorenih objekata" za do 300.000 ljudi u Grčkoj.

Više od 850.000 migranata stiglo je prošle godine u Grčku i skoro svi su pokušali da nastave put ka severnijim članicama Unije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boro

    25. januar 2016 | 17:35

    Zasto nebi uveli sankcije prema Tuskoj,jeste da Turska nije clanica EU,ali je clanica Nato-a i Turska ima veliki doprinos u ovoj izbeglickoj krizi,jer je i direktno i indirektno ukljucena u sukobe u Iraku i Siriju

  • Dr. za rock and roll

    25. januar 2016 | 16:09

    A sto im ne posaljete jedno 30.000 vojnika i svi je zastitite pa valjda su granice evrope i vasa obaveza--- Po hiljadu vojnika svaka clanica i eto 30.000, nego vam skupo da stitite granice pa ajde kolac na grke. Ako im udare sankcije treba jos vise da ih propustaju iz inata. I gde vam je sad nato da stiti granice?????

  • miki

    25. januar 2016 | 16:46

    Pa kada su Angelin tampon i to sa krilcima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA