OKRENIMO SE RUSIJI, DOSTA VIŠE SA AMERIKOM: Italijanski mediji podsećaju da je Rusija Evropa

 
  • 23

Analitičar Frančesko Alberoni napominje da su Evropljani podržali Amerikance, čak i kada su posle raspada SSSR-a SAD nastavile hladni rat protiv Rusije, preteći joj putem NATO-a

EU treba da pokrene dijalog sa Rusijom, uprkos američkoj "politici inaćenja", koja jača islamizam u svetu, ocenjuje italijanski list "Đornale".

ITALIJANSKI PREMIJER BESAN NA EU I NEMAČKU: "Udružimo se i suprostavimo im se"

Zemlje EU treba da vode samostalnu politiku u odnosima s Rusijom, jer spoljna politika SAD, koja je usmerena na sukob sa Rusijom i borbu sa režimima na Bliskom istoku, ne donosi pozitivne rezultate.

Analitičar Frančesko Alberoni napominje da su Evropljani podržali Amerikance, čak i kada su posle raspada SSSR-a SAD nastavile hladni rat protiv Rusije, preteći joj putem NATO-a.

Unija je podržala Vašington i kada je uveo sankcije Rusiji i Krimu, odvajajući Moskvu od Evrope, čiji je ona dio oduvek, kako u političkom, tako i u kulturnom smislu.

Foto-montaža: Tanjug/AP Foto-montaža: Tanjug/AP

Amerikanci nisu primetili strašnu pretnju koja dolazi od islamizma i zato su nastavili da se bore protiv onoga ko je mogao biti njihov prirodan saveznik - protiv Rusije, ocenjuje Alberoni.

Takođe, Amerikanci su vodili borbu protiv svetovnih režima Sadama Huseina, Muamera Gadafija, i sada, Bašara al Asada, ali su na vlast posle toga uglavnom dolazili islamisti.

- Šta u takvoj situaciji možemo učiniti mi, Evropljani, obični građani? Možemo pokušati da promenimo tu atmosferu nepoverenja prema Rusiji. Možemo sve podsetiti da pripadamo istoj civilizaciji - zaključuje Alberoni.

(Telegraf.rs / Srna)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    19. januar 2016 | 17:30

    Da li će se konačno evropljani dozvati pameti?

  • stvarno?

    19. januar 2016 | 17:28

    Chinjenica je da rusija uzima primat na politichkoj sceni. Sad je vreme da de uzmu bolja mesta na toj predstavi koja sledi. Rusija je prekinula stare ugovore sa mnogim zemljama o ekonomskoj saradnji. Mi u svemu imamo prioritet kod rusa ali oni nece da nas mole. Posao treba da zaokruze politichari i da narod napokon pochne da radi i neshto proizvidi. Rusija je odromna i moze bukvalno da guta celu nashu proizvodnju.

  • Nikolas

    19. januar 2016 | 17:23

    ITALIJANI UVIDJAJU DA SKRIPI U EKONOMIJI I GRADJANI OSECAJU TO-EU ZBOG EMBARGA RUSIJI GUBI GODISNJE 300 MILIJARDI EURA -SLUSATI AMERE NECE BITI NA DUGOROCNI STAZE PAMETNA MISIJA-DO KRAJA GODINE PRETI BANKROT -SITUACIJA JE OZBILJNA!!! RUSIJA JE EVROPA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA