U ČAČKU I SREMSKOJ MITROVICI NAJOPASNIJE: Čak 287.000 Srba uhvaćeno PIJANO ZA VOLANOM!

 
  • 18

U poslednjih pet godina, na putevima u Srbiji je uhvaćeno čak 287.042 vozača pod dejstvom alkohola!

U Čačku i Sremskoj Mitrovici uhvaćen je najveći broj vozača u alkoholisanom stanju, pokazale su analize Uprave saobraćajne policije.

Prema istim rezultatima, vozači bivaju uhvaćeni u istom broju kako preko dana, tako i preko noći.

Zanimljiv podatak je da su Užičani najčešće hvatani u jutarnjim satima, a oko 40 odsto alkotestiranih Kikinđana je imalo više od 1,2 promila alkohola u krvi pa su privedeni u stanicu na trežnjenje, piše Informer.

U poslednjih pet godina, na putevima u Srbiji je uhvaćeno čak 287.042 vozača pod dejstvom alkohola, a najviše ih je bilo na teritorijama Beograda i Novog Sada, što je donekle i logično jer upravo u ovim gradovima ima najviše građana.

Doskorašnji načelnik Uprave saobraćajne policije (sadašnji v. d. direktora policije) Vladimir Rebić, kaže da su i njega ovi podaci malo iznenadili, ali ističe da oni u velikoj meri zavise od aktivnosti saobraćajne policije po policijskim upravama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Na drugoj strani, Čačak i Sremska Mitrovica se nalaze na područjima koja imaju frekventne saobraćajnice, što se ne može, na primer, reći za Zaječar. Želeo bih i da napomenem da festival u Guči nema mnogo uticaja na ove brojke, što se tiče rezultata policije iz Čačka. Svestan sam da je uvreženo mišljenje u narodu da stanovnici pojedinih gradova više piju, a neki manje. U svakom slučaju, saobraćajna policija u celoj zemlji iz dana u dan sve više alkotestira vozače - objasnio je on.

Prema njegovim rečima, više ne važi ono nepisano pravilo da više pijanih vozača bude uhvaćeno uveče, a do tog podatka su došli u oktobru prošle godine, od kada je zaživela mera da svaki zaustavljeni vozač bude alkotestiran.

Foto: Tanjug/ MUP Srbije Foto: Tanjug/ MUP Srbije

- Broj uhvaćenih pijanih vozača danju skoro je isti kao i noću. Iskreno, i mi smo se iznenadili kada smo videli te poruke. Skoro je rađeno ispitivanje indikatora bezbednosti u Srbiji. Rezultati su pokazali da, na primer, Užičani najviše piju u jutarnjim satima, oko 10-11 sati. S druge strane, u tom periodu broj uhvaćenih pijanih vozača u Beogradu je zanemarljiv. Međutim, pred ponoć, najviše se pije u Beogradu i Novom Sadu - kaže Rebić.

Brojke pokazuju i da su najtrezniji vozači u Subotici, koja ima "zanemarljiv" broj uhvaćenih pijanih vozača u odnosu na teritoriju koju pokriva policijska uprava u tom gradu.

(Telegraf.rs / Informer)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina Jerković

    18. januar 2016 | 10:13

    Уместо да им је као и свим потенцијалним убицама, одузета возачка дозвола и средство извршења кривичног дела, и продата да се попуни буџет за децу која су спашена јер пијане убице нису виште на путевима, они настављају да буду претња за све грађане у Србији и себе.

  • Papilon

    18. januar 2016 | 11:04

    Nikad,ali nikad nism vozio pod dejstvom alkohola,a ti Deki samo rokaj pa ce mo prije ili kasnije citati o tebi,kako si roknuo negde,sto bi ti bio bolji od svih drugih,svi piju pa sto nebi i ti.

  • Steva

    18. januar 2016 | 11:39

    Ove izjave pilicije su stravicne.Da toliko nesavesnih vozaca sedne za volan pid dejstvom alkohola ne mogu da verujem,zbog cega i sta dokazuju ti isti pijani vozaci neznam.Ali bih svakom takvom vozacu bi dozivotno oduzeo vozacku dozvolu bez prava za naknadno polaganje i upravljanje motornim vozilom,setimo se samo koliko jendece,zena,ljudi zbog toga pijanstva izgubilo zivote ili su ostali invalidi,Apelujem ovim putem ba sve ljude NEMOJTE SEDATI ZA VOLAN I KONZUMIRATI ALKOHOL.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA