NEVREME U PRIJEPOLJU: Vetar čupao bandere i drveće, mnoga sela ostala bez struje

 
  • 0

Vetar, koji i dalje duva ali manje, duvao je takvom silinom da je za sobom ostavljao pustoš - čupao je i betonske bandere, saobraćajne znake...

Olujni vetar, koji je prethodnog dana kasno popodne duvao u prijepoljskom selu Kamena Gora, čupao je betonske bandere, stoletne smrče, reklamne table i saobraćajne znakove.

Ovako nešto ne pamte ni stariji meštani. To smo viđali samo u filmovima! Vetar je duvao takvom silinom da je za sobom ostavljao pustoš. U većem delu sela nestalo je struje kao i okolnim, jer je oštećena niskonaponska mreža - rekao je za Tanjug predsednik mesne zajednice Živko Kijanović.

On je naveo da su locirana tri kvara na dalekovodu, a niskonaponska mreža je u jako lošem stanju.

ZIMA ODNELA DVA ŽIVOTA U SRBIJI: Baka i muškarac pronađeni smrznuti u snegu!

- Ono što smo uspeli da vidimo su oborene bandere kako drvene tako i betonske, a žice su svuda po tlu - naglasio je Kijanović.

Foto: NASA Foto: NASA

Prema njegovim rečima, ekipe Elektrodistribucije iz Prijepolja su na terenu kako bi otklonile kvarove, a meštani su se organizovali na raščišćavanju puta.

- Vetar još uvek duva, ali slabijeg intenziteta, a radove može da odloži ledena kiša koja je jutros počela da pada - rekao je Kijanović.

KAO PROLEĆE: Danas u Srbiji kišovito i veoma toplo sa temperaturom i do 14 stepeni

On je apelovao na sve koji su krenuli put Kamene Gore da se vrate jer se na putu osim žica niskonaponske mreže nalaze i izvaljene smrče, dok je vidljivost i preglednost minimalna.

(Telegraf. rs / Tanjug)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA