Palma odbio da se njegov lik nađe na freskama, među svecima

 
  • 30

Vladika šumadijski Jovan mi je predložio i rekao da je to običaj i da graditelji crkava imaju svoju fresku, kao i da se ona nalazi u crkvi među svecima! Nisam se složio i nisam prihvatio taj predlog. Političari nisu sveci, političari su promenljivi, sveci su večiti - rekao je Marković

Predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković - Palma izjavio je da njegov lik, kao ktitora, neće biti među fraskama u crkvi koju gradi njegova porodica i preduzeća ATP "Palma" u Končarevu.

DRAGANE POLAKO, VUČIĆ I JA NISMO JOŠ ZA MUZEJ! Evo šta je Dačić rekao Palmi o ideji da "dobije" voštanu figuru u Jagodini!

- Vladika šumadijski Jovan mi je predložio i rekao da je to običaj i da neimari, graditelji crkava imaju svoju fresku i da se ona nalazi u crkvi među svecima, nisam se složio i nisam prihvatio taj predlog, političari nisu sveci, političari su promenljivi, sveci su večiti - rekao je Marković Tanjugu.

- Predložio sam, i vladika se složio, da na ulazu u crkvu, kraj vrata, stoji ploča na kojoj će da piše da je ktitor ATP Palma i porodica Marković -dodao je Marković.

Govoreći, sinoć, na ceremoniji paljenja badnjaka u Končarevu, rodnom selu Markovića u kome i sada živi sa porodicom, on je dodao da je od vladike Jovana dobio blagoslov da crkva bude otvorena 26. juna u nedelju.

Crkva je, unutrašnji deo, 90 odsto završena a posvećena je Svetom Jovanu Kristitelju, krsnoj slavi Markovića i velikog broja domaćinstava u Končarevu, dodao je Marković.

- U dvorištu crkve napravićemo jedan mali raj, i biće to, budite sigurni, najlepša crkva u Evropi - poručio je Marković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    7. januar 2016 | 15:28

    A,u Muzeju vostanih - figura?... (A i kuca, mu - blizu.Moze da obidje, sebe - svaki dan.)...

  • slajbe

    7. januar 2016 | 16:42

    za crkvu,svaka mu cast... ali stvarno....!!!

  • 123

    7. januar 2016 | 15:44

    Поштени: намазани Палма.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA