UBIJEN MUŠKARAC ISPRED POLICIJSKE STANICE: Nosio papir sa zastavom Islamske države i lažni eksplozivni prsluk! (FOTO)

 
  • 9

Istražitelji su utvrdili po otiscima pristiju da je reč o osuđenom prestupniku, beskućniku Salahu Aliju rođenom u Maroku 1995. godine

Muškarac koga su pripadnici francuske policije ubili jutros prilikom pokušaja da sa nožem u ruci uđe u policijsku stanicu u 18. arondismanu u Parizu, nosio je papir sa zastavom Islamske države kao i lažni eksplozivni prsluk.

Izvori bliski istrazi reklki su agenciji AFP da je on 2013. godine bio osuđen zbog pljačke.

Istražitelji su utvrdili po otiscima pristiju da je reč o osuđenom prestupniku, beskućniku Salahu Aliju rođenom u Maroku 1995. godine.

Kako je Rojters preneo, on je kod sebe imao parče papira sa zastavom IS i natpis na arapskom jeziku o preuzimanju odgovornosti za napad.

Ministarstvo unutršanjih poslova saopštilo je da se veruje da je on bio sam i da u pokušaju napada niko drugi nije uključen.

Prethodno je Rojter prozivajući se na izjavu neimenovanog izvroa u francuskoj policiji javio da je on na sebi imao lžni prsluk.

- Čovek je imao prsluk, ali je bio lažan. Jedinice za deaktiviranje bombi su utvrdile da je bio lažan - naveo je neimenovani izvor.

Portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova ranije je izjavio da je ubijeni napadač možda nosio eksplozivni prsluk kada je ušao u policijsku stanicu uzvikujući "Alahu akbar".

AFP je ranije preneo izjavu očevica da su se u ulici Gut dor čula "dva do tri pucnja", a da je ulicu potom blokirala policija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Uništena granata iz Prvog svetskog rata u Deliblatskoj peščari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mato

    7. januar 2016 | 14:04

    Otiso svom Alahu....

  • ana

    7. januar 2016 | 13:57

    tako se radilo i u Titovo vreme danas svaka fukara dize ruku na policiju.

  • Cetnik

    7. januar 2016 | 15:24

    Sta je trazio to je dobijo Da su ovako radili pre nebi se ovi ovako ponasali sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA