KO HRČE, NEĆE MOĆI DA VOZI: Novi propis za vozače stupa na snagu od 1. januara!

"Slip apnea" je poremećaj koji se manifestuje hrkanjem u snu, odnosno prekidom disanja, a odgovoran je za trećinu saobraćajnih nesreća koje se završe smrtnim ishodom

  • 18

Profesionalni vozači moraće da od 1. januara na putevima Evropske unije imaju kod sebe lekarsko uverenje da ne pate, odnosno da se ne leče od poremećaja koji se zove "slip apnea" (opstrukcija disanja za vreme sna, koja se često manifestuje hrkanjem).

VOZAČIMA i PUŠAČIMA u Srbiji će biti NAJTEŽE U 2016. godini!

Ukoliko ih policija zaustavi, a oni kod sebe nemaju neophodno uverenje, biće isključeni sa druma i biće im zabranjena dalja vožnja.

VOZAČI, OPREZ: POLICIJA od danas uvodi POJAČANU KONTROLU! Evo šta ne sme da vam FALI!

"Slip apnea" je poremećaj koji se manifestuje hrkanjem u snu. U pitanju je poremećaj u kojem se prekida disanje tokom sna, zbog čega je onaj koji boluje od ovoga često umoran tokom dana.

Statistika Evropske unije pokazala je da su vozači koji pate od "slip apnee" odgovorni za čak 30 odsto nesreća sa smrtnim ishodom u saobraćaju.

Ova direktiva odnosi se na sve profesionalne vozače, od autobusa i šlepera, pa čak i do pilota koji će ostati bez licence za letenje komercijalnim letovima ukoliko pate od ovog poremećaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opsa

    29. decembar 2015 | 14:12

    Ne izmisljate vise!!!

  • matematika

    29. decembar 2015 | 14:20

    Statistika Evropske unije pokazala je da su vozači koji pate od “slip apnee” odgovorni za čak 30 odsto nesreća sa smrtnim ishodom u saobraćaju. Što će reći da je za 70% nesreća odgovorna osoba koja ne pati od ovog poremećaja. Pa ko je onda opasniji?

  • Pokojni Toza

    29. decembar 2015 | 14:26

    Da nece morati svakog profesionalbog vozaca da gledaju/spava dok spava kako bi utvrdili da li hrce??? Ili ce im lekar samo verovati na rec kada kazu da ne hrcu, i izda tako potvrdu. Nerealno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA