Tabaković: Za 20 godina većina bez penzija

 
  • 0

Aktuelnu vlast penzioneri zanimaju jedino kao disciplinovano i brojno glasačko telo, a samo mali broj VIP penzionera može da živi pristojno, kaže kandidat za premijera koalicije "Pokrenimo Srbiju"

Sa trenutnom stopom nezaposlenosti i neuplaćivanjem doprinosa za 20 godina nam se teško piše, kaže kandidat za premijera koalicije "Pokrenimo Srbiju" Jorgovanka Tabaković.

Prema njenim rečima aktulena vlast se nije bavila ekonomskom politikom, nego izbornom matematikom.

- Država nije uradila gotovo ništa da obezbedi sigurnu isplatu penzija, a aktuelnu vlast penzioneri zanimaju jedino kao disciplinovano i brojno glasačko telo - rekla je ona, i dodala da 6. maj nije samo dan za glasanje, već i za "biranje i suđenje onima koji su umesto obećanih 200.000 radnih mesta otpuštali ljude".

Tabaković smatra da je država odgovorna za ekonomsku politiku, koja je, kako tvrdi, dovela do toga da 688.000 penzionera ima primanja koja su niža od 15.900 dinara, i da samo mali broj "Vip penzionera može da živi pristojno".

U Srbiji je neodrživ broj zaposlenih koji finansiraju penzionere i potrebno je hitno donošenje zakona o oročenom plaćanju u roku od 60 dana, zakona o računovodstvu i o javnim nabavkama kojim bi se uštedelo više od 700 miliona evra, uvođenje elektronske uprave i kancelarije za brze odgovore.

Ukoliko naprednjaci osvoje vlast, navela je ona, biće obezbeđena garantovana minimalna primanja za penzionere, naplata PDV-a po fakturisanoj realizaciji, poreska reforma, progresivno oporezivanje.

Tabaković je navela i da će SNS, ukoliko osvoji vlast, prilikom njene primopredaje, tražiti da se popišu obaveze, imovina, potraživanja, koje je prethodna vlast ostavila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA