Anketa: Mrtva trka SNS i DS, dvocifreni još SPS i Preokret

 
  • 1

Koalicija oko naprednjaka ima oko 23 odsto podrške, a onu oko demokrata bi podržalo 21 odsto glasača, pokazalo je istraživanje agencije "Plum Mark"

Razlika između naprednjaka i demokrata kreće se u okviru statističke greške, pokazalo je istraživanje "Stavovi građana Srbije u susret glasanju 6. maja", koje je za dnevni list "Danas" uradila agencija "Plum Mark".

Agencija je sprovela telefonsku anketu između 26. i 29. aprila, na uzorku od 1. 200 ispitanika.

Gledano u celini, 384 ispitanika nisu znala ili nisu htela da kažu za koga će glasati, a 816 je navelo ime stranke kojoj će dati glas na parlamentarnim izborima.

Kada gledamo samo one isptanike koji sigurno ili verovatno izlaze na izbore i pri tome znaju za koga će da glasaju, 23 odsto je sklono koaliciji oko SNS-a, a 21 odsto koaliciji oko DS-a (razlika je u okviru statističke greške), naveo je autor istraživanja Srećko Mihajlović.

Socijalistima svoj glas daje 14 odsto ispitanika, za pokret "Preokret" će glasati 11 odsto, za DSS i za radikale - po osam, a za URS sedam odsto. Za ostale stranke izjašnjava se devet odsto ispitanika.

- Značajan je nalaz da oko 300.000 građana zna za koga bi glasalo ako bi izašlo na izbore, no oni su neodlučni ili ne znaju da li će izaći. Demokrate bi među njima imale oko 120.000 glasova, a naprednjaci oko 45.000, pod uslovom da se neodlučni pojave na biralištu - naveo je Mihajlović.

(telegraf.rs / Tanjug)

 

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zile

    2. maj 2012 | 16:43

    pa neka DS-ka plati tim neodlucnim,normalmo u evrima ili hrani,kao sto su i raniji radili u lokalnim izborima,te ce tako dobiti vise biraca od SNS-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA