Britanski lekari protiv "Mekdonaldsa" na Olimpijskim igrama u Londonu

 
  • 0

Zdravstveni radnici zatražili da se čuvenom lancu brze hrane zabrani reklamiranje tokom Igara

Britanski doktori izrazili su danas nezadovoljstvo što će američki lanac brze hrane "Mekdonalds" biti jedan od sponzora Olimpijskih igara u Londonu.

Posetioci Olimpijskog sela moći će da kupe Big Mek, pomfrit, pite i razne napitke u jednom od najvećih restorana na svetu, koji će moći da primi 1.500 gostiju.

Predstavnici zdravstva na Ostrvu zatražili su od britanske vlade da zabrani reklamiranje "Mekdonaldsa", "Koka-Kole", "Hajnekena" i ostalih proizvođača koji šalju pogrešnu poruku mladima.

- Tužno je što će događaj koji slavi najbolje sportiste sveta sponzorisati kompanija koja je simbol nezdravih navika - rekao je portparol Akademije medicinskih fakulteta Ujedinjenog Kraljevstva Terens Stephanson.

Organizacioni komitet Olimpijskih igara saopštio je da proizvodi poznatog lanca nisu sinonim nezdrave ishrane i da bez takvog partnera Igre u Londinu ne bi mogle da budu održane.

Olimpijske igre u Londonu počinju 27. jula i trajaće do 12. avgusta ove godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA