UMESTO SVETOG NIKOLE SLAVI TITOVDAN: Dragan na zidu drži Titovu sliku i zastavu sa petokrakom!

 
  • 29

Dragan Kamaljević iz sela Dragolj, svoju slavu nazvao je Titovdan "u znak sećanja na vreme mira, zajedništva i sveukupnog razvoja, a posebno što je tada stvorena republika umesto monarhije"

Već 25 godina Dragan Kamaljević (53) iz rudničkog sela Dragolj, 29. novembar, kada se u SFRJ obeležavao Dan Republike, slavi kao krsnu slavu umesto Svetog Nikole.

A ZA DAN REPUBLIKE - SVINJOKOLJ! Evo kako je Jugoslavija SLAVILA 29. NOVEMBAR (VIDEO)

Kako je izjavio za agenciju Beta, ovu slavu nazvao je Titovdan "u znak sećanja na vreme mira, zajedništva i sveukupnog razvoja, a posebno što je tada stvorena republika umesto monarhije".

- Odrastao sam u tom periodu i zapamtio sve najlepše, a velika ideja koja je srušena iz ličnih sujeta, uz pomoć inostranstva, mislim da nije zauvek nestala i zbog toga ovaj dan slavim kao krsnu slavu - rekao je Kamaljević.

Juče mu je bila jubilarna slava, četvt veka, i došlo je preko 30 gostiju, a u slavskoj sobi, na zidu je bila okačena velika Titova fotografija, u uniformi, i zastava trobojka sa petokrakom.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dragan Kamaljević je osnivač Socijalističke partije Srbije (SPS) u rudničko-takovskom kraju i na svim višestranačkim izborima dobijao je najviše glasova i bio odbornik u Skupštini opštine.

Prošlog meseca odlukom Opštinskog odbora isključen je iz SPS, posle javne kritike predsednika Jovice Carevića protiv koga je podneo i krivičnu prijavu, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Podelite sa nama u komentarima predsednika kojeg biste vi slavili, a nije u anketi.

(Telegraf.rs/ Beta)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гокс

    30. novembar 2015 | 11:54

    E мој Драгане, мој црни Драгане....

  • brcakrs

    30. novembar 2015 | 11:42

    Oprosti mu Boze!

  • Patriot serb

    30. novembar 2015 | 12:08

    Videce kad mu jednom smrt pokuca na vrata hoceli slaviti Jos tita i tada,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA