TURCI SU 10 PUTA UPOZORILI RUSKE PILOTE DA SU UŠLI U NJIHOV PROSTOR: Ovaj snimak to i dokazuje! (VIDEO)

 
  • 24

- Mogli smo da čujemo sve što se događalo, ta komunikacija se odvijala preko otvorenih kanala - izjavio je portparol američke vojske, pukovnik Stiv Voren

Američka vojska danas je potvrdila tvrdnje turskih vlasti da su turski piloti 10 puta upozorili pilote ruskog vojnog aviona da je zašao u turski vazdušni prostor, ali nisu dobili nikakav odgovor, nakon čega su ga oborili.

Ovo je snimak koji dokazuje da li su TURCI S PRAVOM OBORILI RUSKI AVION (VIDEO)

- Mogli smo da čujemo sve što se događalo, ta komunikacija se odvijala preko otvorenih kanala - izjavio je portparol američke vojske, pukovnik Stiv Voren, a prenela agencija AFP.

Na pitanje novinara da li može da potvrdi da su turski piloti uputili 10 upozorenja ruskim kolegama, ali da odgovora nije bilo, Voren je rekao: "Da, mogu to da potvrdim".

Portparol američke vojske je naveo da za sada nije poznato sa koje strane tursko-sirijske granice je leteo ruski avion.

Turska je ranije danas oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

PREŽIVELI RUSKI PILOT STIGAO u rusku bazu u Siriji!

Vojni avion, koji je Turska oborila na granici sa Sirijom, je letelica Su-24 ruske proizvodnje, saopštili su izvori iz predsedništva Turske, navodeći da je avion oboren u skladu sa turskim propisima nakon što je povredio vazdušni prostor Turske.

Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je u Amanu da je Turska imala pravo da odgovori na povredu svog vazdušnog prostora i da bi svet trebalo da zna da će Turska uraditi "šta god je neophodno" kako bi garantovala bezbednost svoje zemlje.

(UŽIVO) OBARANJE RUSKOG AVIONA: Rusija raspoređuje raketni sistem u bazi u Siriji, stiže krstarica "Moskva" (FOTO) (VIDEO)

Nešto ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je napad na ruski avion Su-24 "udarac u leđa koji su Rusiji naneli saučesnici terorista" i upozorio da će obaranje ruskog aviona imati ozbiljne posledice po rusko-turske odnose.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesla

    25. novembar 2015 | 21:30

    Hahahah 10 puta to ne postoji ljudi upozorenje samo tri puta moze biti a snimak je jako smrdljiv ko da koriste staru tehnologiju cuje se sustanje snimak je namesten garant

  • aleRS

    25. novembar 2015 | 13:47

    pa audio zapis nije dokaz da su bili u turskom prostoru,ovo moze da se govori i dok su avioni u japanu

  • Жељко

    25. novembar 2015 | 16:25

    Већу глупост нисам видео скоро...турци имају видео снимак из Руског авиона на чијем снимку се налази руски пилот који клима главом и прича са њима??? Следеће :првобитно је приказан погрешан Руски авион па ондак права летелица...све је тако исконструисано да је одмах очигледно да је снимак монтиран и да иза свега стоји америчка ција...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA