BRITANIJA PRESRELA PUTINOVE LOVCE: Da li Rusija špijunira neprijatelje?

 
  • 2

Lovci Tajfun su presreli dva ruska Tupoljeva koja su letela u blizini britanske zone interesa u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Atlantika i ostala sa njima dok nisu napustili tu zonu

Britanija je angažovala borbene avione Tajfun iz Škotske da presretnu dva ruska bombardera u blizini britanskog vazdušnog prostora iznad Atlantskog okeana, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

RUSI PREVAZIŠLI SAMI SEBE: Novi borbeni avion "suhoj t-50" više je robot nego letelica! (VIDEO)

Lovci Tajfun su u četvrtak uveče poleteli sa vojnog aerodroma na severoistoku Škotske kako bi presreli dva ruska Tupoljeva koja su letela u blizini britanske zone interesa u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Atlantika i ostala sa njima dok nisu napustili tu zonu, naveo je portparol Ministarstva.

Zemlje NATO su povećale broj presreta ruskih aviona tokom protekle godine u situaciji pojačane tenzije između Zapada i Moskve zbog ukrajinske krize, podseća Rojters.

 

Britanija je u januaru pozvala ruskog ambasadora da objasni sličnu epizodu, kada su ruski bombarderi leteli iznad Lamanša, primoravši britanske vlasti da promene putanju putničkog aviona.

GUSTO IZNAD ŠKOTSKE: Britanski vojni avioni presreli ruske bombardere!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. novembar 2015 | 17:01

    U istoj razmeri pobedjuje onaj koje obuceniji i ko je vestiji u manervisanju!!!!!

  • Conspiracy

    22. novembar 2015 | 15:38

    Ooo sta je ovo ljudi svi glasaju za prvu stavku to sam primetio, i da je pitanje da li bi prodali svoju majku vi bi gasali pod 1) da ..... evo npr za ovaj clanak Britanija ne moze poraziti Rusiju. Nisam ja sad neka Srbenda.. ali realno, imaju i bolje pilote i sve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA