IDENTIFIKOVANA JOŠ DVA NAPADAČA U FRANCUSKOJ: Potvrđeno da je jedan prošao kroz balkansku rutu izbeglica!

 
  • 2

Drugi identifikovani napadač je, takođe, bombaš-samoubica koji se razneo u blizini stadiona "Stad de Frans", a kod kojeg je pronađen sirijski pasoš na ime Ahmada Al Mohamada

Francusko državno tužilaštvo je danas saopštilo da su identifikovana još dva napadača koja su učestvovala u krvavim terorističkim napadima u Parizu, od kojih je jedan ranije već bio zvanično optužen za krivična dela povezana sa terorizmom.

ON JE MOZAK TERORISTIČKOG NAPADA U PARIZU: Rođen je u Belgiji, sekao je glave u Siriji, a u Grčkoj je uhvaćen, pa OSLOBOĐEN! (VIDEO)

U saopštenju tužilaštva se navodi da je jedan od bombaša-samoubica koji su se razneli u koncertnoj dvorani "Bataklan" u Parizu 28-godišnji Francuz Sami Amimur, koji je 2012. godine bio optužen u sklopu istrage krivičnih dela povezanih sa terorizmom, prenela je agencija AFP.

Njemu je tada sudskom odlukom određen policijski nadzor, ali je kasnije "nestao" sa policijskog radara. Na snazi je ipak i dalje bio međunarodni nalog za njegovo hapšenje.

Tužilaštvo navodi i da je od jutros u pritvoru troje članova Amimurove porodice.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drugi identifikovani napadač je, takođe, bombaš-samoubica koji se razneo u blizini stadiona "Stad de Frans", a kod kojeg je pronađen sirijski pasoš na ime Ahmada Al Mohamada, 25-godišnjaka rođenog u Idlibu.

OČEKUJTE NAS I SPREMITE SE: Anonimusi objavili TOTALNI rat ISIS-u! (VIDEO)

Tužilaštvo navodi da se njegovi otisci prstiju poklapaju sa otiscima osobe koja je u oktobru registrovana u Grčkoj i koja je nastavila put dalje.

Francuske vlasti, ipak. navode da autentičnost tog sirijskog pasoša još treba da bude proverena.

U više terorističkih napada u Parizu je u petak poginulo više od 130 ljudi, dok je njih više od 350 povređeno. Odgovornost za te napade je preuzela Islamska država.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • мићко

    16. novembar 2015 | 12:10

    Oni se razneli a pasoši ostali čitavi?Pametnom dosta!!!

  • dixi

    16. novembar 2015 | 13:35

    A sta su ostali teroristi zaboravili da ponesu pasose pa ih moraju sad identifikovati.Zamisljam kako se spremaju za akciju prsluk sa eksplozivom na sebe i pasos u dzep ili kalasnjikov u ruku i pasos u dzep.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA