Nikolić: Za razgovor sa Jahjagom i nastavak EU integracija

 
  • 1

- Očigledno je to da Beograd ne može da vlada u Prištini, ali ni Priština u Kosovskoj Mitrovici, kao i da o svemu tome treba razgovarati, uz napomenu da su kosovski mit, moral, etika i Ustav Srbije jasni - kaže lider SNS

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da bi kao predsednik Srbije razgovarao sa kosovskom predsednicom Atifete Jahjagom, i ponovio da se zalaže za nastavak evropskih integracija Srbije.

Nikolić je rekao da je ranije govorio, a da je i danas ubeđen u to da treba razgovarati sa predstavnicima kosovskih privremenih institucija i govoriti o statusu Kosova.

On je naglasio da je očigledno da Beograd ne može da vlada u Prištini, ali ni Priština u Kosovskoj Mitrovici i da o svemu tome treba razgovarati,  uz napomenu da su kosovski mit, moral, etika i Ustav Srbije jasni.

Nikolić je rekao da je njegova ideja jasna, a to je da je EU partner Srbije koji može mnogo da joj pomogne, a da bi on kao predsednik prvo otklonio nesporazume koji postoje sa Unijom, a koje su, kako kaže, napravili prethodna Vlada i bivši predsednik, zbog čega je Srbija i zaostala na tom putu.

On je dodao da je zemlja sada prezadužena, da su ta zaduženja uglavnom odlazila u budžet i da ubuduće treba da se zna za šta se zadužuje i da to ide u proizvodnju.

- Srbija je zemlja kriminala, mita i korupcije i obavezujem se svečano da ću da iskorenim kriminal. Neću stati, jer je Srbija zemlja nepodnošljive nepravde - rekao je Nikolić.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čeda Cvetković

    29. april 2012 | 09:08

    Predstavnik vlade Borislav Stefanović razgovara o tzv. tehničkim pitanjima sa predstavnicom kosovskih Albanaca. Tomislav Nikolić bi razgovrao sa predednicom Kosova...Iz a rezultata razgovora koje vodi Borko Jovanović videlo se da se može o nečemu dogovoriti samo ako je to u interesu Albanaca.Pokazalo se da se ništa ozbiljnije se sa Albancima ne moće razgovarati jer imaju snažnu podršku Amerike i Evropske unije u projektu Republika Kosovo. U stvari postaje jasno da nema nikakvog smisla uopšte pregovarati sa Albancima. Pravi i jedini partneri za razgovorre Srbiji su predstavnici onih zemalja koji su i stvorili Kosovo republiku - SAD i Evropska unija i međunarodna zajednica Ujedinjene nacije. Ono oko čega bi se u Ujedinjenim nacijama dogovorilo, Albanci bi morali da prihvate. Primer:zar se može očekivati da jedan od vođa albanskih teroista i prvi mafijaš albanskih kriminalaca, Tači sam sebe smeni? Njega mogu da smene samo njegovi naredbodavci ili Ujeinjene nacije. Verujem da će se nova vlada morati da preispita strategiju pregovora o rešenju kosovskog problema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA