POLICIJA ZAPLENILA 52.000 EVRA: Pokušaj krijumčarenja novca na granici

 
  • 3

Na Horgošu je juče sprečeno da u zemlju bude uneto 52.000 neprijavljenih evra, a taj iznos je pokušao da ilegalno unese srpski državljanin (47) koji se ujutru pojavio na prelazu, u takozvanoj "zelenoj traci"

Carinici su na dva granična prelaza sprečili pokušaj ilegalnog unosa i iznosa deviza, pa je tako na Horgošu otkriveno 52.000 neprijavljenih evra, a na Batrovcima sprečen bračni par iz Ukrajine da iz Srbije iznese devize koje pethodno nisu prijavili.

Kako se navodi, na Horgošu je juče sprečeno da u zemlju bude uneto 52.000 neprijavljenih evra, a taj iznos je pokušao da ilegalno unese srpski državljanin (47) koji se ujutru pojavio na prelazu, u takozvanoj. "zelenoj traci" predviđenoj za one koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Lice kod kojeg je pronađen novac je putovalo na relaciji Beč-Ub, automobilom "audi A8",  a kada su ga carinici zaustavili i pitali da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa osim ličnog prtljaga, a da od novca ima samo 10.000 evra, što je i pokazao kada je otvorio novčanik.

Međutim, ličnim pretresom je ustanovljeno da u torbici sa dokumentima, nosi još 52.000 evra.

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Dan ranije, 10. novembra, na graničnom prelazu Batrovci carinici su sprečili bračni par iz Ukrajine da iz Srbije iznesu devize koje prethodno, na ulazu u zemlju, nisu prijavili.

Taj bračni par je putovao automobilom marke Mercedes iz Ukrajine ka zapadnoj Evropi, a na pitanje da li imaju novac koji bi trebalo da prijave, rekli su da imaju po 5.000 evra.

Kako se dodaje, carinici su tokom ličnog pretresa kod supruga otkrili 17.050 dolara, a kod supruge 6.490 dolara i 1.900 evra.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dozvoljeni iznos, odnosno suma u protivvrednosti od po 10.000 evra im je vraćena, dok je preostali novac privremeno zadržan.

Uprava carina je podsetila putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali da su svi u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    12. novembar 2015 | 13:10

    Znaci treba da prijavimo unos veci od 10.000 eura, i sta posle moze da nam se desi naravno moze da neko obavesti drumsku mafiju i da budemo opljackani pre nego sto stignemo do nase kuce dali neko moze da nam garantuje da cemo biti bezbedni do kuce a i u kucu ako imamo toliko para???

  • Ogi

    12. novembar 2015 | 23:50

    Sto u torbici? E jbg...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA