Tabaković: Strani biznismeni čekaju da SNS dođe na vlast da bi ulagali u Srbiju

 
  • 0

"Ovde je reč o dugoročnim projektima kojima će u narednih 10 godina Srbija zaista moći da primi onih 100 milijardi evra koje je pominjao SNS", kaže kandidat za premijera Jorgovanka Tabaković

Kandidat Srpske napredne stranke za premijera Jorgovanka Tabaković sastala se u Beogradu s grupom privrednika koja je, kako je navela, zainteresovana za investiranje u energetiku, infrastrukturne projekte i poljoprivredu.

Ona je rekla da su u grupi privrednika predstavnici "najvećih investicionih fondova iz Amerike, Londona i iz Kine", ali oni nisu predstavljeni novinarima.

- To su najznačajniji finansijeri koji imaju novac i interes da ulažu u ovu zemlje, ali su za njih do sada putevi ulaganja u Srbiju bili sa isuviše posrednika, pa su čekali da stranka kao što je SNS dođe na vlast - rekla je Tabakovićeva.

Prema njenim rečima, privrednici očekuju da SNS ima ključnu ulogu u realizaciji programa navedenih u predizbornim obećanjima i "žele da na vreme stanu u red da razgovaraju sa onima koji obećavaju i ispunjavaju obećano".

- Ovde nije reč o "potemkinovim selima", već o dugoročnim projektima kojima će u narednih 10 godina Srbija zaista moći da primi onih 100 milijardi evra koje je pominjao SNS i projektima koji mogu da budu postavljeni fazno i da već u prve dve godine daju efekte - rekla je Jorgovanka Tabaković.

Ona je istakla da ti investitori veruju u projekat SNS-a za spajanje Rajne i Dunava s Moravom, Vardarom i Egejskim morem i velike projekte razvijanja prerađivačke industrije u poljoprivredi.

(D. Z./Beta)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA