OCA NIKO NE MOŽE DA IM VRATI, ALI SAD BAR IMAJU DOM: Samohranoj majci četiri devojčice dobri ljudi izgradili kuću! (FOTO)

 
  • 6

Od kada joj je muž poginuo vraćajući se iz šume, Slađana je preuzela sav teret i nastavila da se brine o svoje četiri devojčice: Dajani (6), Milici (5), Dušici (3) i Jeleni (2)

Petočlana porodica Dunjić uselila se u novoizgrađenu kuću u naselju Deževa u Novom Pazaru. Prethodnih nekoliko meseci trajala je akcija za izgradnju kuće ovoj petočlanoj porodici iz sela Prisoja nadomak Novog Pazara, koja je pre nešto više godinu dana ostala bez glave porodice Miodraga Dunjića koji je stradao prilikom povratka iz šume.

HUMANO: Gašić uručio ključeve nove kuće porodici Dogandžić (VIDEO)

Udovica Slađana je od tada preuzela sav teret porodice na sebe i kao samohrani roditelj nastavila da brine o svoje četiri devojčice: Dajana (6), Milica (5), Dušica (3) i Jelena (2).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uslovi u kojima je ova porodica živela bili su izuzetno teški, a finansijska situcija loša. Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe“ i Društvo mladih umetnika "Stari Ras“ pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za izgradnju kuće Dunjićima kako bi ova porodica uspela da dobije krov nad glavom. U tome su i uspeli, a izmamili su i iskrene osmehe na licima devojčica Dunjić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Akciju je podržao veliki broj humanih ljudi, ali i opština Novi Pazar koja je porodici poklonila plac za igradnju kuće u naselju Deževa. Osim toga opština je obezbedila i struju i vodu. Akciji za prikupljanje pomoći Dunjićima odazvao se i veliki broj poznatih ličnosti, među kojima najviše sportista i muzičara.

DEVOJČICA DUNJA (10) KOPNI ZBOG STRAŠNE BOLESTI: Evo kako možemo da joj pomognemo!

- Veoma sam zahvalna svim dobrim i humanim ljudima koji su nesebično podržali ovu akciju i izgradili nam kuću. Sve ovo nam puno znači, a srećna sam jer moja deca sada imaju svoj krov nad glavom i pristojne uslove za život - ističe udovica Slađana, i dodaje da posebnu zahvalnost duguje firmi „Neno dom“ iz Novog Pazara koja je izvodila radove na kući.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Celu akciju podržale su i firme: "Dasa“ nameštaj, "Jablanovići“ iz Raške, "Đulović ru-com“, "Kruizer“, kao i "Ciglana Novi Pazar“. Održan je niz humanitarnih događaja kojima je glavni cilj bio prikupljanje pomoći za ovu porodicu, a u akciju su se uključili i poznati muzičari: Seka Aleksić, Željko Vasić, Jelena Tomašević, Viki Miljković, Momčilo Bajagić Bajaga, Saša Kovačević.

Od sportista i sportskih radnika, najveći doprinos akciji dali su fudbaleri Miloš Ninković i Vladimir Stojković, kao i košarkaš Nenad Krstić. Pomoć su uputili i treneri: Aleksandar Stanojević i Aco Krstić, košarkaš Bogdan Bogdanović, ali i fudbaleri Novog Pazara koji su od samog početka uključeni u akciju: Miloš Mijić, Zlatko Zečević, Željko Đokić, Lazar Pajović, Vladimir Radivojević, Marko Jevtović, Bojan Đorđević, Predrag Pavlović i Miloš Tintor.

Cilj akcije je u potpunosti ispunjen, a radost je utoliko veća uz činjenicu da će porodica Dunjić već ovu zimu dočekati u svom novom toplom domu.

(Telegraf.rs)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    5. novembar 2015 | 20:38

    lijepa vijest,svaka cast humanim ljudima

  • nn

    6. novembar 2015 | 10:22

    Ovakvih natpisa mali vise. Probuditi u ljudima lepotu koju nose u sebi. Okanite se starleta i kriminala.

  • Laval

    5. novembar 2015 | 19:47

    Stvarno dobra vest.Svaka cast ljudima koji su im pomogli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA