IZBEGLICE NEĆE DA IZAĐU IZ AUTOBUSA: Previše je hladno u ovom selu, hoćemo u veliki grad!

 
  • 10

Bar trećina njih odbila je da izađe iz autobusa u Švedskoj, kada je ustanovila da se nalazi u šumi, desetine kilometara udaljenoj od najbližeg grada

Grupa izbeglica odbila je danas da izađe iz autobusa kojim je stigla u Švedsku, rekavši da je selo u koje su ih doveli izolovano i da je u njemu previše hladno, saopštili su zvaničnici.

(VIDEO) TUČA POLICIJE I IZBEGLICA U SLOVENIJI: "Ovo se događa kad držite ljude bez hrane, vode i toaleta"

Oko 60 izbeglica iz Sirije i Iraka stiglo je u nedelju uveče u mesto Lomedsforsen u blizini granice s Norveškom, gde je trebalo da budu smešteni u drvenim kućicama, dok ne budu razmotreni njihovi zahtevi za azil.

Međutim, bar trećina njih odbila je da izađe iz autobusa, kada je ustanovila da se nalazi u šumi, desetine kilometara udaljenoj od najbližeg grada.

Oni su tražili da ih prevezu u veliki grad ili u Nemačku, preneo je AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Švedska agencija za migrante "Migrationsverket", saopštila je da je ovakav smeštaj najbolje što mogu da ponude, jer je ta zemlja do sada prihvatila previše migranata, oko 10.000 nedeljno.

Švedska, koja ima oko 9,8 miliona stanovnika, trebalo bi da prihvati 190.000 zahteva za azil ove godine.

Međutim, duga zima, tokom koje temperatura pada na minus 30 stepeni Celzijusa, predstavlja veliki izazov za izbeglice koje dolaze iz toplijih krajeva.

Kako će se izbeglice snaći u zemlji gde su vremenske prilike znatno drugačije od onih iz koje dolaze? Svoja ramisljanja ostavite u komenatrima.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marsela

    29. oktobar 2015 | 12:10

    Samo vi birajte gde cete da se smestite.A mi cemo da radimo za vas ,a vi primate socijalno.Bezacemo mi jos nazad za nasu Srbiju iz Nemacke iako smo ovde godinama,kako su krenuli ovi da dolaze,necemo mi vise ovde biti bezbedni i imati miran zivot.

  • Dalibor

    29. oktobar 2015 | 15:26

    Samo ih premestite u udobniji autobus koji ce ih prevesti do granice odakle su dosli, tj Tuske, pa nek lepo uzivaju u temperaturi koja im vise odgovara! Sad treba menjati i vremenske prognoze zbog ovih zovimo ljudi.

  • Kasikara

    29. oktobar 2015 | 12:44

    Ova evropa nije normalna više,pa žar su slepci toliki da ne vide da ih više od pola nisu izbeglice, stvarno kakvi ljudi vode države i ko sve upravlja našim životima to je cirkus,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA