Mesni proizvodi izazivaju RAK, ali ne svi! Evo koje SMETE DA JEDETE!
- Aditive organizam prepoznaje kao strano telo i tako i reaguje. To strano telo može da izazove i velike probleme i u genomu, odnosno genetskom materijalu, i da izazove nagli rast ćelija, što je u stvari rak - objašnjava prof. Belojević
Kod nas se uvozi meso jer je Rusija zabranila uvoz mesa iz zemalja koje su joj stavile sankcije,a to meso mora da zavrsi negde pa makar to bilo i bez zarade,samo da ode,kod nas je cena mesa pala drasticno poslednjih godinu dana,kod nas je svinja od 100kg.120 po kg.zapitajte se da li je to normalno,kg salame 150,a ovo 120,neko tu nekog zbog necega,pa samo pomislite. Nije meso nezdravo,nego ljudi. Pa jeftinije ti dodje da kupis svinju i da imas sve od nje,a znas sta je,valjalo ni da znas od koga kupujes,ali i to nema veze,taj ne moze da te prevari kao eu.... ZLO,MNOGO ZNAM,ALI NISAM U SITUACIJI DA TO ISPRICAM,A VOLEO BIH DA KAZEM NEKU REC DA LJUDI CUJU I DA SHVATE
Ta industrijska sunka nema veze sa sunkom domace proizvodnje... Ta dima videla nije, a kao sto pise prskaju je sa svim i svacim zbog ukusa, boje,oblika... Zato je ona (ind. sunka) u istom kosu sa pastetom koja je ZLO!!!
Nisam hteo da smaram ovom temom ali ipak,mnogo se prica o ovome i hocu reci... Napustio sam grad i otisao da zivim u selu,grad sam po sebi je kancerogen...ko hoce,shvatice. Gajim pcele,imam med kao zasladjivac,med je fruktoza,tj.prirodni-vocni zasladjivac. Gajim svinje,domace-bele i autohtone-mangulice,druge za sebe,bez koncetrata i ostalih pojacivaca hormona rasta,ove prve za prodaju,ali i njih gajim zatvorene u vocnjaku i hranim lucerkom,kruskama,jabukama i kukuruzom i jecmom,tako da ako hocete zdravu ishranu,morate kupiti domace pa sami susiti i spremati,ali domace,ja necu da prodam nista jeftinije,a kada mi dodje neki kupac kaze pa to ima jeftinije,pa kupi ga,to ti je to. Kazu ima med za 500 kinti,ja prodajem po 1000,ja cu vam praviti za 400,recite koliko vam treba,moj je cist,bez lekova i secera,dajem ga bebi od 6 meseci,lekari se krste,mole me da to ne radim,ali bre sve ok jer je sve prirodno. Meso mangulice slozim u tegle i prelijem mascu kada topim cvarke,kada izvadim sveze,ZDRAVO!!! Ali sve ovo dzaba,kada dodje covek i kaze to ti je skupo,jeste,ali to sto ti kupis je otrov,a ovo odnesi na analizu bilo gde,donesi mi neki podatak da to ima nesto lose u sebi. Pa bre kg mesa je 350 din na akciji,a ti kupis kg salame ili kobasice za 150,ne treba da si pametan,samo da imas digitron i da nadjes racunicu
Ствар је у конзервансима и осталим додацима које индустрија трпа у прерађевине да их дуже одржи и 'побољша' укус.Ради се о поступку производње.Да ли сте приметили да су кобасице,саламе,виршле...много сланији лети неого зими.У стању су да ставе толико соли да се потпуно изгуби укус и све има само укус соли као и џемови,мармеладе,заслаџивачи им убију укус па се пекмез од шљива,кајсије..разликује само по амбалажи...
Svi ste upravu i niste. Veoma je izvesno da u srbiji fakticki i ne postoji kontrola sta se jede. O standardima se ne vodi racuna vec 20 godina. Uvozi se i meso od uginulih zivotinja sve i svasta. Nek mi neko objasni kako uvozno meso moze biti jeftinije od domaceg. Kako bilo sta uvozno moze biti jeftinije od domaceg. Uvaljuje nam se smece i siguran sam da izaziva rak. Kako su kontrole na nivou "ne postoje" i domaci proizvodjaci proizvode smece. Kako god vi shvatili... Sve je danas otrov sto se kupi jeftino na popustu i sl. Veliki marketi.... A zdravo se baca jer niko nece kupi, il je skupo il ruzno za oko... Ma... Sta da pricam, 90% ljudi i onako brine ko ce ispadne iz farme....
Smesta me ubediše! Živela tikva od 400+ kg,krompir od 1,5 kg, paradajz u martu i decembru, jagoda u novembru ......! To je zdrava hrana bez "aditiva i pesticida"!??
Srpski pasulj, sa rebarca, brate. Možeš ga jesti svaki dan. A prase tu i tamo. Ili ima možda i u pasulju konzervansa?
A sad ozbiljno!
Meni se čini da je mafija za mesne proizvode toliko moćna, da im niko ne može ništa. Gde je inspekcija? Idu po kafićima, maltretiraju i traže dlaku u jajetu. I svaki put ti raspale visoku kaznu i zatvaraju lokal po nekoliko i više dana. Znaju da im se tu ništa ne može dogoditi. A kada su prehrambeni proizvodi u pitanju, svi zažmure i prave se kao da je sve ok. A nije i dok se neko ne okuraži i počne ozbiljno da kontroliše, ili da ne prima mito, mi ćemo biti prisiljeni da jedemo "đubre".
Potpuna je istina ovo sto ljudi pricaju da se to puno jede zbog loseg standarda, ali ne kapiram kako neko moze da kaze "sta je sledece, voda, vazduh?" Pod jedan poredis vazduh i pastetu od 25 din, a i nije mi jasno kako iko uopste moze da pomisli da je pasteta ili mesni narezak ili neka jeftina vestacka salama dobra? Logicno je da nije, a sad da li jedes ili ne to je vec do tebe, samo se ne ponasaj kao da si sokiran sto si procitao da mesni narezak nije dobra stvar za organizam...
Recimo da ne uzimamo u obzir sve te kancerogene aditive koji se stavljaju u mesne preradjevine. Potrošači da znaju koliko inekcija svaka svinja dobije u toku tova, za razne vrste bolest i ostale pesticide preko hrane, sigurno da bi se upitali koliko je to meso zdravo za ljudsku upotrebu.
Radio sam te poslove (vet.teh.)na farmi - neke svinje u opste ne dobiju inekciju jer su zdrave a bolesne se lece i nakon isteka karence su bezbedne za ishranu ! Problem je kompleksan i ne moze se resiti pojedinacnim merama - od rodjenja smo pod negativnim dejstvom razlicitih faktora i onda u zavisnosti od organizma neko poklekne a neko ne !
Bravo,ALI BRAVO DRUZE!!! Jedna,velika,ali velika klanica u Srbiji,otkupljivala je sve,pomagao sam coveku da utovari u kamion kravu koja je 20 dana lezala bolesna,puna antibiotika,otisla je za 150evra,naravno u kobaju...
Pa zasto se ne zabrani prodaja ovih namirnica...ljudi kupuju to upravo iz razloga sto im takav
standard to dozvoljava...izvolite
zakonom zabraniti prodaju tih namurnica a ne,dozvoljavati uvoz istih i fino zaradjivati na porezu a narod neka oboljeva....sramota
Dobro je da se neko konacno setio da podseti sta je nezdravo jesti i da se povede kampanja o tome sta je zdravo a sta nije.Jer,
potrebno je cak i onima koji znaju a narocito deci.Ocekujem da proradi svest svima i da se pide i o drugim namirnicama
Pa koliko vam je trebalo to da ukapirate hiljadu godina verovatno imate novu semu za obicne gradjane pa sad se najednom brinu ili zato sto ce ubrzo lek protiv raka da se pojavi u slobodnoj prodaji po apotekama. Spremili ste novu bolest jel da ....
Daj ne tupi, da nisi bežao sa časa biologije u osnovnoj školi znao bi da je probavni trakt čoveka miljama daleko od pravog preživara t. j. životinje koja se hrani biljkama. Ljudi su svaštojedi bez obzira koliko se neki upirali iz petnih žila da dokažu suprotno. Prava stvar je umerena, balansirana i ravnomerna uobročena ishrana.
Ali ne kupuj meso u marketu ili nekoj mesari nego trk kod nekog seljaka na nekoj cuki na Staroj planini, Zlataru... Pa od njega uzmi svinjce, telence ili govedo.
Pozdrav polu imenjace ! Ako ces zaista da je pravis onda uradi pravilno - mesto za susenje mesa treba da bude minimalno 5 m. u odnosu na podlogu ! Kancerogene cestice iz dima se otprilike dizu do te visine jer su teske i tako se cuvas ! Vatru prigusiti da ne plamti i koristiti tzv. hladni dim ! Prijatno !
Druze, to je bila prava pasteta i pravi narezak. Puni mesa. A ovo sada je po principu: "pa-steta" da se baci!!!! Krs i lom ubacuju. Poraste ti grba ili trece j..e od silne hemije.
Zar je trebalo toliko opsezno istrazivanje SZO.Pa to je poznata cinjenica! Takvo izobilje suhomesnatog asortimana ,tolika kolicina nepoznatog porekla mesa bez kontrole proizvodnje i sastava istih.Sve je ostavljeno na svest i savest proizvodjaca da stave nalepnicu i plate reklamu. Zar je u njihovom interesu da rade protiv sebe i profita?
Ljudi jedu virle i salame jer su jeftinije nego meso..zato sto mesecni triskovi im i ne dozvoljavaju bolje..a ne zato sto ne znaju sta je zdravo a sta ne...
Tako da sa obzirom na nas standard ovo sto ste izjavili nista nece promeniti...
ovo postaje smesno,suseno meso iz kucne radinosti je takodje crveno meso,ma dajte molim vas pa to se zna vec decenijama da crveno mleko,rafinisani secer,mogu da prouzrokuju tumor kao sto kravlje mleko uzrokuje u mnogim slucajevima dijabetes,ali o tome se prica naveliko jer treba zastititi prehrambenu industriju,a posle toga jos vise obogatiti farmaceutsku industriju,nije mi jasno da nekima to jos uvek nije ocigledno
Ceda
Kod nas se uvozi meso jer je Rusija zabranila uvoz mesa iz zemalja koje su joj stavile sankcije,a to meso mora da zavrsi negde pa makar to bilo i bez zarade,samo da ode,kod nas je cena mesa pala drasticno poslednjih godinu dana,kod nas je svinja od 100kg.120 po kg.zapitajte se da li je to normalno,kg salame 150,a ovo 120,neko tu nekog zbog necega,pa samo pomislite. Nije meso nezdravo,nego ljudi. Pa jeftinije ti dodje da kupis svinju i da imas sve od nje,a znas sta je,valjalo ni da znas od koga kupujes,ali i to nema veze,taj ne moze da te prevari kao eu.... ZLO,MNOGO ZNAM,ALI NISAM U SITUACIJI DA TO ISPRICAM,A VOLEO BIH DA KAZEM NEKU REC DA LJUDI CUJU I DA SHVATE
Podelite komentar
nastasja
@Ceda
bravo. vracam se na selo da prezivim
Podelite komentar
Zoki
Pa otkad je sunka preradjevina, sunka u istom kosu sa pastetom, ko je ovde lud
Podelite komentar
Ceda
@Zoki
Koliko mesa imas u sunci? Vise nego u pasteti?
Podelite komentar
Neko
@Zoki
Ta industrijska sunka nema veze sa sunkom domace proizvodnje... Ta dima videla nije, a kao sto pise prskaju je sa svim i svacim zbog ukusa, boje,oblika... Zato je ona (ind. sunka) u istom kosu sa pastetom koja je ZLO!!!
Podelite komentar
Ceda
Nisam hteo da smaram ovom temom ali ipak,mnogo se prica o ovome i hocu reci... Napustio sam grad i otisao da zivim u selu,grad sam po sebi je kancerogen...ko hoce,shvatice. Gajim pcele,imam med kao zasladjivac,med je fruktoza,tj.prirodni-vocni zasladjivac. Gajim svinje,domace-bele i autohtone-mangulice,druge za sebe,bez koncetrata i ostalih pojacivaca hormona rasta,ove prve za prodaju,ali i njih gajim zatvorene u vocnjaku i hranim lucerkom,kruskama,jabukama i kukuruzom i jecmom,tako da ako hocete zdravu ishranu,morate kupiti domace pa sami susiti i spremati,ali domace,ja necu da prodam nista jeftinije,a kada mi dodje neki kupac kaze pa to ima jeftinije,pa kupi ga,to ti je to. Kazu ima med za 500 kinti,ja prodajem po 1000,ja cu vam praviti za 400,recite koliko vam treba,moj je cist,bez lekova i secera,dajem ga bebi od 6 meseci,lekari se krste,mole me da to ne radim,ali bre sve ok jer je sve prirodno. Meso mangulice slozim u tegle i prelijem mascu kada topim cvarke,kada izvadim sveze,ZDRAVO!!! Ali sve ovo dzaba,kada dodje covek i kaze to ti je skupo,jeste,ali to sto ti kupis je otrov,a ovo odnesi na analizu bilo gde,donesi mi neki podatak da to ima nesto lose u sebi. Pa bre kg mesa je 350 din na akciji,a ti kupis kg salame ili kobasice za 150,ne treba da si pametan,samo da imas digitron i da nadjes racunicu
Podelite komentar
Moje ime
@Ceda
Dodje ti neko ko ti soli pamet da je slanina nezdrava, a vamo se hrani u Meku i kfcu. PRAVDA ZA SLANINU I CVARKE!!!
Podelite komentar
Jagodinac
@Ceda
Med dajete bebi od 6 meseci!? Molim?
Podelite komentar
Sasa
PA ONDA LEPO NAPISITE DA NIJE MESO KANCEROGENO NEGO ADITIVI KOJI SU TAKODJE ODOBRENI OD OVE FARMACEUTSKE MAFIJE
Podelite komentar
Semberka
Uh dobro je,mogu nastaviti po mojoj domacoj slaninici i bijelom luku...
Podelite komentar
Драгица
Ствар је у конзервансима и осталим додацима које индустрија трпа у прерађевине да их дуже одржи и 'побољша' укус.Ради се о поступку производње.Да ли сте приметили да су кобасице,саламе,виршле...много сланији лети неого зими.У стању су да ставе толико соли да се потпуно изгуби укус и све има само укус соли као и џемови,мармеладе,заслаџивачи им убију укус па се пекмез од шљива,кајсије..разликује само по амбалажи...
Podelite komentar
Realno
Svi ste upravu i niste. Veoma je izvesno da u srbiji fakticki i ne postoji kontrola sta se jede. O standardima se ne vodi racuna vec 20 godina. Uvozi se i meso od uginulih zivotinja sve i svasta. Nek mi neko objasni kako uvozno meso moze biti jeftinije od domaceg. Kako bilo sta uvozno moze biti jeftinije od domaceg. Uvaljuje nam se smece i siguran sam da izaziva rak. Kako su kontrole na nivou "ne postoje" i domaci proizvodjaci proizvode smece. Kako god vi shvatili... Sve je danas otrov sto se kupi jeftino na popustu i sl. Veliki marketi.... A zdravo se baca jer niko nece kupi, il je skupo il ruzno za oko... Ma... Sta da pricam, 90% ljudi i onako brine ko ce ispadne iz farme....
Podelite komentar
Misko
Prvo mleko pa meso,ima li nesto da ne izaziva karcenogena oboljenja...?
Podelite komentar
blaf
Smesta me ubediše! Živela tikva od 400+ kg,krompir od 1,5 kg, paradajz u martu i decembru, jagoda u novembru ......! To je zdrava hrana bez "aditiva i pesticida"!??
Podelite komentar
Oldboy86
Pa ljudi od neceg mora da se umre
Podelite komentar
Cetnik-Srbin ali iz RS-a
ali ljudi nema bolje od pecene prasetine i rakije
Podelite komentar
Banat
@Cetnik-Srbin ali iz RS-a
Srpski pasulj, sa rebarca, brate. Možeš ga jesti svaki dan. A prase tu i tamo. Ili ima možda i u pasulju konzervansa? A sad ozbiljno! Meni se čini da je mafija za mesne proizvode toliko moćna, da im niko ne može ništa. Gde je inspekcija? Idu po kafićima, maltretiraju i traže dlaku u jajetu. I svaki put ti raspale visoku kaznu i zatvaraju lokal po nekoliko i više dana. Znaju da im se tu ništa ne može dogoditi. A kada su prehrambeni proizvodi u pitanju, svi zažmure i prave se kao da je sve ok. A nije i dok se neko ne okuraži i počne ozbiljno da kontroliše, ili da ne prima mito, mi ćemo biti prisiljeni da jedemo "đubre".
Podelite komentar
Misa
Mislim da nas sve vise stimulisu da jedemo travu kako bi nam standard porastao
Podelite komentar
BobRock
Potpuna je istina ovo sto ljudi pricaju da se to puno jede zbog loseg standarda, ali ne kapiram kako neko moze da kaze "sta je sledece, voda, vazduh?" Pod jedan poredis vazduh i pastetu od 25 din, a i nije mi jasno kako iko uopste moze da pomisli da je pasteta ili mesni narezak ili neka jeftina vestacka salama dobra? Logicno je da nije, a sad da li jedes ili ne to je vec do tebe, samo se ne ponasaj kao da si sokiran sto si procitao da mesni narezak nije dobra stvar za organizam...
Podelite komentar
VAN
Recimo da ne uzimamo u obzir sve te kancerogene aditive koji se stavljaju u mesne preradjevine. Potrošači da znaju koliko inekcija svaka svinja dobije u toku tova, za razne vrste bolest i ostale pesticide preko hrane, sigurno da bi se upitali koliko je to meso zdravo za ljudsku upotrebu.
Podelite komentar
Polupatriota
@VAN
Radio sam te poslove (vet.teh.)na farmi - neke svinje u opste ne dobiju inekciju jer su zdrave a bolesne se lece i nakon isteka karence su bezbedne za ishranu ! Problem je kompleksan i ne moze se resiti pojedinacnim merama - od rodjenja smo pod negativnim dejstvom razlicitih faktora i onda u zavisnosti od organizma neko poklekne a neko ne !
Podelite komentar
Ceda
@VAN
Bravo,ALI BRAVO DRUZE!!! Jedna,velika,ali velika klanica u Srbiji,otkupljivala je sve,pomagao sam coveku da utovari u kamion kravu koja je 20 dana lezala bolesna,puna antibiotika,otisla je za 150evra,naravno u kobaju...
Podelite komentar
Zoki
Ko dise u Srbiji moguc rak...
Podelite komentar
B&B
Pa zasto se ne zabrani prodaja ovih namirnica...ljudi kupuju to upravo iz razloga sto im takav standard to dozvoljava...izvolite zakonom zabraniti prodaju tih namurnica a ne,dozvoljavati uvoz istih i fino zaradjivati na porezu a narod neka oboljeva....sramota
Podelite komentar
Plavi klenovi
Dobro je da se neko konacno setio da podseti sta je nezdravo jesti i da se povede kampanja o tome sta je zdravo a sta nije.Jer, potrebno je cak i onima koji znaju a narocito deci.Ocekujem da proradi svest svima i da se pide i o drugim namirnicama
Podelite komentar
pexon
Covek je po anatomiji gej i biljojed? hahahaha pa dosta vise!!!!!!!!
Podelite komentar
Serbia
Pa koliko vam je trebalo to da ukapirate hiljadu godina verovatno imate novu semu za obicne gradjane pa sad se najednom brinu ili zato sto ce ubrzo lek protiv raka da se pojavi u slobodnoj prodaji po apotekama. Spremili ste novu bolest jel da ....
Podelite komentar
Lol
Ovo je glupost ajde Nam zabrenite da disemo Kako smo do sad ziveli sa mesom I nije nam bilo nista!
Podelite komentar
Milanče
Čovek je po svojoj anatomiji biljojed, tako su mu građene šake, želudac (kiselina koju luči je veoma blaga), creva (tanka a dugačka)...pametnom dosta.
Podelite komentar
11.11
@Milanče
Pa jesu li tvoji zubi za biljojeda-plocasti? Ili imas ocnjake.....
Podelite komentar
Boro
@Milanče
Ovo prvi puta cujem od tebe,sigurno si neki magistar
Podelite komentar
Vlad
@Milanče
Daj ne tupi, da nisi bežao sa časa biologije u osnovnoj školi znao bi da je probavni trakt čoveka miljama daleko od pravog preživara t. j. životinje koja se hrani biljkama. Ljudi su svaštojedi bez obzira koliko se neki upirali iz petnih žila da dokažu suprotno. Prava stvar je umerena, balansirana i ravnomerna uobročena ishrana.
Podelite komentar
Patnjakovic
@Milanče
Ajde svari celulozu
Podelite komentar
Stanojle
Odmah pravim sušaru!
Podelite komentar
shiki
@Stanojle
Ali ne kupuj meso u marketu ili nekoj mesari nego trk kod nekog seljaka na nekoj cuki na Staroj planini, Zlataru... Pa od njega uzmi svinjce, telence ili govedo.
Podelite komentar
Polupatriota
@Stanojle
Pozdrav polu imenjace ! Ako ces zaista da je pravis onda uradi pravilno - mesto za susenje mesa treba da bude minimalno 5 m. u odnosu na podlogu ! Kancerogene cestice iz dima se otprilike dizu do te visine jer su teske i tako se cuvas ! Vatru prigusiti da ne plamti i koristiti tzv. hladni dim ! Prijatno !
Podelite komentar
Sabac
Pa na cemu smo se mi odgajili svi na pasteti i naresku pa sta nam fali
Podelite komentar
shiki
@Sabac
Druze, to je bila prava pasteta i pravi narezak. Puni mesa. A ovo sada je po principu: "pa-steta" da se baci!!!! Krs i lom ubacuju. Poraste ti grba ili trece j..e od silne hemije.
Podelite komentar
Djosa
Nema tu pravila!
Podelite komentar
Steva
Sutra ce nam reci ljudi nemoj te vise disati,i kraj za covecanstvo
Podelite komentar
Karlo
@Steva
Kaze se i pise nemojte a ne nemoj te.
Podelite komentar
Neki tamo lik
Da nije mozda i vazduh kancerogen? Ili voda?
Podelite komentar
VAN
@Neki tamo lik
I voda i vazduh nisu ono što su nekad bili, kao ni meso što nije kao nekad. A da li su i kancerogeni vazduh i voda trebaju stručnjaci da nam kažu.
Podelite komentar
bojan
ako je stetno po zdravlje nacije drzava trebe te namernice da zabrani za dalju prodaju a ne samo da razmislja o ubiranju poreza
Podelite komentar
svetlana
Zar je trebalo toliko opsezno istrazivanje SZO.Pa to je poznata cinjenica! Takvo izobilje suhomesnatog asortimana ,tolika kolicina nepoznatog porekla mesa bez kontrole proizvodnje i sastava istih.Sve je ostavljeno na svest i savest proizvodjaca da stave nalepnicu i plate reklamu. Zar je u njihovom interesu da rade protiv sebe i profita?
Podelite komentar
Mld glas
Ljudi jedu virle i salame jer su jeftinije nego meso..zato sto mesecni triskovi im i ne dozvoljavaju bolje..a ne zato sto ne znaju sta je zdravo a sta ne... Tako da sa obzirom na nas standard ovo sto ste izjavili nista nece promeniti...
Podelite komentar
milan
ovo postaje smesno,suseno meso iz kucne radinosti je takodje crveno meso,ma dajte molim vas pa to se zna vec decenijama da crveno mleko,rafinisani secer,mogu da prouzrokuju tumor kao sto kravlje mleko uzrokuje u mnogim slucajevima dijabetes,ali o tome se prica naveliko jer treba zastititi prehrambenu industriju,a posle toga jos vise obogatiti farmaceutsku industriju,nije mi jasno da nekima to jos uvek nije ocigledno
Podelite komentar
RS
Ako nekad nestane mesa na ovoj planeti, pocet cu vegetarijance da jedem.
Podelite komentar
Banat
@RS
Vegetarijanac je reč indijanskog porekla. Prevedeno znači: "Loš lovac".
Podelite komentar
Gane
A šta sa hlebom i on je pun otrova i to svaka vrsta,čak i brašno.
Podelite komentar
Strasno
Zasto je onda dozvoljeno da se nalazi u prodaji, ako nije zdravo? Sramota Srbijo! Dole v....
Podelite komentar