SNS pokazao diplome Tomislava Nikolića, diplomirao s desetkom!

 
  • 3

Naprednjaci najavljuju tužbu protiv LSV-a, traže dva miliona dinara koje će uplatiti kao pomoć žrtvama zemljotresa u Kraljevu. U LSV-u i dalje sumnjaju u verodostojnost ovih diploma

Vršilac dužnosti dekana Fakulteta za menadžment (FAM) Zoran Savić potvrdio je danas da je predsednik SNS-a Tomislav Nikolić diplomirao na tom privatnom fakultetu u Novom Sadu 2006. godine.

Savić je rekao da je Nikolić diplomirao na smeru za menadžment na osnovnim studijama i dodao da je on upisan i u monografiji fakulteta kao student iz generacije diplomiranih studenata 2006/2007. godine.

On je dodao je da je tema Nikolićevog diplomskog rada bila iz oblasti marketinga političkih stranaka. Prema njegovim rečima, Nikolić je za Fakultet za menadžment bio "student kao i svaku drugi", od oko hiljadu studenata koji su do sada diplomirali.

Funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović ranije u toku dana objavila je diplome predsedničkog kandidata te stranke. U pitanju su diplome s Fakulteta za menadžment u Novom Sadu i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u istom gradu o završenim osnovnim i master studijama.

Na diplomi se vidi da je Nikolić Fakultet za menadžment upisao školske godine 2003./04. i da je diplomirao 2007. s ocenom 10 na diplomskom. Tokom studija imao je prosečnu ocenu 8,37.

- Srpska napredna stranka pokrenuće narednih dana privatno-krivičnu i civilnu tužbu za uvredu časti i ugleda protiv narodne poslanice LSV-a Aleksandre Jerkov i svih medijskih kuća koje su prenele vest da lider SNS-a nema završen fakultet - rekla je ona, i precizirala da će tužbenim zahtevom tražiti iznos od dva miliona dinara, a kada bude presuđeno, novac će biti upućen za pomoć žrtvama zemljotresa u Kraljevu.

Tomislav Nikolić tvrdi da je očekivao da će predizborna utakmica biti fer i da će teško pobediti na izborima, ali da je, otkad je počela negativna kampanja protiv te koalicije, siguran da će lako pobediti.

- Gospodinu Tadiću poručujem da ne može od mene da načini neprijatelja, jer ja ne mrzim nikoga, ali mi je veoma indikativno da se ponaša neprijateljski, da organizuje ovakve vidove kampanje - rekao je Nikolić.

Na drugoj strani, funkcionerka LSV-a Vojvodine Aleksandra Jerkov izrazila je sumnju u verodostojnost prikazanih diploma. Ona je saopštila da je telefonskim putem dobila odgovor od privatnog novosadskog fakulteta da Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu SNS-a.

Jerkov je dodala da joj je rečeno i da ne može dobiti na uvid njegov studentski dosije, kao i da je Nikolić na tom fakultetu odbranio master rad.

(I. M.)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA