BRITANIJA PREKINULA SKORO SVE ODNOSE S RUSIJOM: Raste netrepeljivost Londona i Moskve

 
  • 21

Suspendovane su naučne veze i zamrznuti pregovori u sferi trgovine i ekonomske saradnje gde su strane razgovarale o pitanjima od zajedničkog interesa, a kultura je jedina preostala sfera kontakta između dve države

Nakon što je Velika Britanija odbila je da podeli sa Rusijom podatke o položajima ekstremista Islamske države u Siriji, politički kontakti između Londona i Moskve stavljeni su "na čekanje" na inicijativu Velike Britanije zbog događaja u Siriji i Ukrajini, saopštio je danas za "Tajms" ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksander Jakovenko.

PREOKRET: Britanci ne daju Rusima podatke o položajima terorista Islamske države!

- Praktično svi politički kontakti naglo su prekinuti na inicijativu Velike Britanije, a politički dijalog se održao samo na najvišem nivou između lidera - izjavio je ambasador i dodao da su odnosi na ministarskom nivou u fazi stagnacije što je počelo sa sukobom u Siriji , ali se posebno oseća nakon ukrajinske krize, prenosi Tas.

Suspendovane su naučne veze i zamrznuti pregovori u sferi trgovine i ekonomske saradnje gde su strane razgovarale o pitanjima od zajedničkog interesa, saopštio je Jakovenko i dodao da je kultura jedina preostala sfera kontakta između dve države.

 

Broj radnika u ruskoj ambasadi u Londonu je smanjen, jer su britanske vlasti odbile da izdaju vize ruskim diplomatama, izjavio je Jakovenko.

Šta mislite, da li je ova odluka samo privremena ili će potrajati dok se ne reši situacija u Siriji i Ukrajini? Ostavite nam vaše mišljenje u komentarima.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Srna)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    26. oktobar 2015 | 13:57

    Pa to se i ocekivalo od americkih marioneta,zar neko misli da ce Dzek Trbosek da se suprostavi Dok Holideju.Cudi me sto nisu zabranili i kulturu,mozda zato sto imaju sta da nauce od rusa jer im po tome ni primaknuti nisu.

  • Čiča-deda

    26. oktobar 2015 | 14:11

    Potrajaće to u nedogled,to je nastavak hladnog rata.Nikad se UK iSAD neće pomiriti s činjenicom da im neko stoji na putu u vršljanju i otimačini po celom svetu.Ipak teimperije konstantno slabe.Kriza s imigrantima je već podelila eu koja srlja u rasulo.Engleska ioako srlja u samoizolaciju,čim razmišlja o istupannju iz eu.Ipak ,kad treba da šikaniraju Rusiju,svi ostaju složni,i zato će trajati u nedogled,tim pre što još uvek maštaju o rasparčavanju Rusije i pljačke njenih resursa.Do toga nikada neće doći jer sudbina sveta i ekonomije će se odlučiti u Siriji i njenom okruženju.

  • Zoki

    26. oktobar 2015 | 14:44

    Ma otkacite crvene mundire,sta mozemo nauciti od njih, pa ni fudbal ne mogu vise igrati bez stranaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA