Severna Koreja demantovala optužbe da šalje ljude u logore

  • 0

Severna Koreja je danas s gnušanjem odbacila navode pojedinih južnokorejskih medija da je poslala u radne logore građane koji nisu pokazali dovoljno iskrenu žalost za preminulim liderom Kimom Džong-Ilom.

Neki mediji u Seulu objavili su juče da su Severnokorejci koji nisu učestovovali u organizovanom iskazivanju žalosti za Kimom, nisu plakali ili nisu delovali iskreno osuđeni na najmanje šest meseci prinudnog rada, preneo je AFP.

Ali severnokorejska zvanična agencija KCNA ocenila je da je takva "dezinformacija" izazvala ogorčenje građana Severne Koreje i da ju je izmislio "bedni ljudski ološ".

"Grupa izdajnika koji vode žestoku kampanju protiv Demokratske Narodne Republike Koreje" teško da može da shvati bol i iskrene suze severnokorejaca, navela je KCNA.

Izveštaj o navodnom slanju u radne logore pojavio se prvobitno na vebsajtu Dejli NK, koji je tvrdio da je informaciju dobio od izvora u Severnoj Koreji.

telegraf.rs/tanjug.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA