VOZAČI, DANAS VOZITE VEOMA PAŽLJIVO: Prete vam kiša, magla i opalo lišće!

 
  • 0

Klizavost puta dodatno povećava opalo lišće, koje je prisutno prvenstveno na putevima u košavskom području, ali i u planinskim predelima

Jesenji uslovi vožnje, povremena kiša, vetar u slabljenju u košavskom području, niska oblačnost, a ponegde i magla, danas će u pojedinim krajevima Srbije otežavati vožnju, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

AMSS podseća vozače, da pored kiše, klizavost puta dodatno povećava opalo lišće, koje je, zahvaljući pojačanom vetru, prisutno prvenstveno na putevima u košavskom području, ali i u planinskim predelima, zbog čega se savetuje puna opreznost u vožnji.

Sa prvim popodnevnim satima očekuje se pojačan saobraćaj i veći broj vozila na glavnim putnim pravcima, a posebno na izlazima iz većih gradova ka prigradskim i vikend naseljima, kada su mogući zastoji i kraći prekidi u saobraćaju. Sudeći prema vremenskim prilikama, verovatno će ih biti i danas, pa je zato potrebno više strpljenja za volanom, uz više tolarenacije u vožnji.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanje putničkih vozila na graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta. Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 120 saobraćajnih nezgoda u kojima je 45 osoba povređeno, a dva lica su smrtno stradala. Istovremeno, u Beogradu zabeleženo je 60 saobraćajnih nezgoda u kojima su 22 osobe povređene.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA