KULTUROM PROTIV TERORIZMA: Danas počinje "Nedelja iračke kulture"! (FOTO)

 
  • 1

Najnovija, sada već tradicionalna manifestacija "Nedelja iračke kulture“, osim popularizacije iračke kulture u Srbiji šalje poruku mira i prijateljstva

Ambasada Republike Irak u Srbiji organizator je “Šeste nedelje iračke kulture“, koja će u Beogradu trajati od 7. do 10. oktobra 2015. godine.

Najnovija, sada već tradicionalna manifestacija "Nedelja iračke kulture“, osim popularizacije iračke kulture u Srbiji šalje poruku mira i prijateljstva.

Imajući u vidu da Republika Irak vodi odlučan rat protiv terorista koji su okupirali delove оve bliskoistočne zemlje, Ambasada želi da pokaže da je država sposobna da se bori protiv terorizma, a da kulturno i umetničko stvaralaštvo jedne od najstarijih civilizacija sveta mogu ovdašnjoj javnosti da predstave mnogo vrednog i lepog.

Upravo zato, i ovogodišnji moto manifestacije nedelje iračke kulture je "Kulturom protiv terorizma“.

Svečano otvaranje manifestacije "Nedelja iračke kulture“, uz prisustvo visokih zvaničnika i diplomatskih predstavnika, biće u sredu, 7. oktobra 2015. godine u 20 časova u Domu sindikata.

Na koncertu će nastupiti priznati irački umetnik, violinista i kompozitor Delšad Mohamed Said u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Republike Srbije "Stanislav Binički“. Eminentni ženski hor "Barili“ iz Požarevca će izvesti srpke i arapske kompozicije.

Foto: Promo Foto: Promo

U Domu vojske, 8. oktobra, u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija iračkog fotografa Safaa Alvana koja će nam prikazati Irak pre TS-a i vojnih operacija, okom kamere zabeležena svakodnevnica iračkih branilaca i raseljene i izbegle koji su bežeći od sila mraka i terora bili prinuđeni da napuste svoja ognjišta.

U galeriji RTS, 9. oktobra u 19 časova, biće otvorena izložba slika iračkog umetnika Abdulamer Al-malikija, koji je, 2014. godine u Iraku, proglašen za najboljeg likovnog stvaraoca u toj zemlji.

Svečano zatvaranje manifestacije biće 10. oktobra, u zgradi Jugoslovenske kinoteke, u Uzun Mirkovoj ulici br 1. gde će biti prikazan film "Krentina“ iračkog režisera Odeja Rašida.

Foto: Promo Foto: Promo

Šesta nedelja iračke kulture organizovana je uz podršku Ministarstva odbrane Republike Srbije, RTS, kao i kulturnih institucija grada Beograda, a uz pokroviteljstvo JP Jugoimport SDPR, koji je decenijama prisutan na tržištu Iraka.

Sva četiri dana ulaz na manifestaciju je slobodan.

Dobrodošli ste!

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uh

    8. oktobar 2015 | 03:30

    Teroristi ne prepoznaju kulturu.Svet kulture je nepoznanica za takve umove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA