Sišli u vulkan iz protesta jer su dobili otkaz (VIDEO)

 
  • 1

Šestorica otpuštenih radnika rekli su da će ostati u krateru dok ne dobiju odgovor o razlozima otkaza iz firme koja se bavila održavanjem nacionalnog parka oko italijanskog vulkana Vezuv

Silaskom u krater vulkana Vezuv, šestorica muškaraca započela su danas protest zbog dobijanja otkaza u firmi koja se bavila održavanjem nacionalnog parka oko tog italijanskog vulkana. Oni su u krater sišli u zoru, a ceo događaj na licu mesta pratili su i pripadnici policije.

Muškarci su izjavili da će ostati u krateru dok ne dobiju odgovor o razlozima otkaza ili odluku o povratku na posao.

Otpušteni radnici su se spustili na stenu koja se nalazi na oko 10 metara ispod ulaza u krater, a postoji opasnost od rušenja te stene i njihovog pada. Njihove bivše kolege im dostavljaju hranu i vodu, prenosi AFP.

Ovih šest muškaraca su među 55 osoba koje su izgubile posao 2008. godine, kada je zatvorena firma "Vezuv, priroda i rad" zbog nedostatka sredstava.

Oni će ostati u krateru sve dok im regionalne vlasti ne daju odgovor o razlozima otkaza, rekao je italijanskoj agenciji Ansa Chiro Fusko, lokalni predstavnik sindikata.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vendi

    24. april 2012 | 01:38

    ''Ja hoću vulkan'' :) Šalim se... Jadno je to šta kapitalističko društvo radi sa običnim radnicima. Nažalost niko se neće osvrnuti na njihov protest, jer kapitalizam ne poznaje ljude, već brojeve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA