SVETSKI STANDARDI U INDUSTRIJI MESA "MATIJEVIĆ": Investicija od 5 miliona evra za novu klanicu!

 
  • 2

Ova savremena i tehnološki najopremljenija klanica u Srbiji, čiji standardi će se u Evropi primenjivati tek od 2019. godine, potvrdila je još jednom da red, rad i disciplina, dobri poslovni potezi, kao i dobra organizacija rada moraju dati rezultate

Industrija mesa "Matijević" i nemačka firma"BANSS" potpisale su u februaru Ugovor o isporuci i montaži linije za klanje svinja kapaciteta 300 komada na sat, odnosno 2400 komada/8 sati.

Investicija vredna 5 miliona evra je zaokružena i radovi na montaži započeti početkom juna, okončani su u rekordnom roku zahvaljujući efikasnosti izvodjača i radnika industrije mesa "Matijević" .

Klanica je primljena od strane nadležne veterinarske inspekcije bez primedbi i na taj način je i formalno potvrdjeno da su ispunjeni svi veterinarsko sanitarni uslovi za obavljanje ove delatnosti.

Ova savremena i tehnološki najopremljenija klanica u Srbiji, čiji standardi će se u Evropi primenjivati tek od 2019. godine, potvrdila je još jednom da red, rad i disciplina, dobri poslovni potezi, kao i dobra organizacija rada mora dati rezultate.

Prijave protiv tri klanice zbog crvene tečnosti u Dunavu

Foto: Promo Foto: Promo

Visoko postavljeni standardi u proizvodnji mesa i mesnih preradjevina postignuti su ovakvom investicijom i privreda Srbije treba da bude ponosna na ovakve domaće investitore.

Paralelno sa ovom investicijom, industrija mesa "Matijević" je poslednjih meseci investirala i u stočarsku proizvodnju i izgradnju novih farmi, tako da se ovih dana beleže dobri poslovni rezultati i puštanje u rad potpuno inovirane farme svinja u Banatskom Karlovcu kapaciteta 30 000 tovljenika godišnje.

KRV IZ KLANICE SE IZLILA U DUNAV: Rešena misterija crvene tečnosti! (FOTO)

Planovi ove domaće mesne industrije su da i dalje ulaže u domaću stočarsku proizvodnju prateći potrebe ove klanice koja raspolaže opremom najviših tehnoloških dostignuća u oblasti mesne industrije, kao da i dalje prati svetske standarde u ovoj oblasti na zadovoljstvo kako naših potrošača tako i svih gradjana Srbije.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA