MAĐARI HAPSE MIGRANTE: Protiv 24.000 izbeglica pokrenut postupak pred sudom!

 
  • 2

Mađarska policija objavila je na svojoj internet stranici da je 23.991 osoba uhvaćena na mađarsko-hrvatskoj granici, a 636 na granici sa Srbijom. Pet osoba je pritvoreno zbog krivotvorenja dokumenata

Mađarska policija pokrenula je postupak protiv više od 24.000 migranata koji su za vikend ilegalno ušli u Mađarsku, a Peter Sijarto ministar spoljnih poslova te članice Evropske unije rekao je da bi ponovno uvođenje kontrola na granicama unutar šengen zone kao odgovor na izbegličku krizu, zemlju koštalo milijarde evra.

HAOS U KAMPU ZA MIGRANTE: Izbila opšta tuča, udarali jedni druge PALICAMA

Mađarska policija objavila je na svojoj internet stranici da je 23.991 osoba uhvaćena na mađarsko-hrvatskoj granici, a 636 na granici sa Srbijom. Pet osoba je pritvoreno zbog krivotvorenja dokumenata. U subotu i nedelju tužilaštvo je predalo sudu 64 slučaja protiv migranata zbog ilegalnog ulaska u zemlju, rekao je portparol državnog tužioca.

Mađarski ministar spoljnih poslova rekao je u intervjuu za poslovni dnevnik "Vilaggazdasag" od ponedeljka da bi granične kontrole uticale na multinacionalne kompanije koje doprinose ekonomskoj proizvodnji Mađarske svojim velikim udelom u izvozu zemlje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Po Sijartovim rečima, te firme imaju tesne rokove za dostavu osnovnog materijala i krajnjih proizvoda, pa bi ih kašnjenja uzrokovana graničnim kontrolama jako pogodila.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Hina)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    28. septembar 2015 | 18:14

    I sta ce da im rade, zatvori ce ih u zatvor i dace im topli smestaj I hranu, aaa hoce! Ima da ih puste I jos da im se izvinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA