POLOMIĆU TE AKO OPET OBUČEŠ TU MAJICU: Albanac pretio dečaku zbog srpskog grba

 
  • 66

Dok je čekao prevoz iz škole do kuće, Andriji je prišao s leđa nekoliko godina stariji dečak A. S. i zapretio mu da će ga polomiti ako još jednom bude obukao majicu koju je imao na sebi

Andrija Ristić (11)  iz Rujkovca dobio je ozbiljne pretnje od starijih albanskih dečaka u Medveđi, kada su videli da nosi majicu sa simbolima Srbije.

ALBANCI NAPALI RASELJENE SRBE U CRKVI: Gađali ih crvenom farbom na najveći praznik!

Dok je čekao prevoz iz škole do kuće, Andriji je prišao s leđa nekoliko godina stariji dečak A. S. i zapretio mu da će ga polomiti ako još jednom bude obukao majicu koju je imao na sebi.

Andrija je uplašen zbog ovog incidenta i od tada ga ukućani stalno prate i dočekuju ispred škole.

- Stajao sam sa dva drugara i čekao prevoz do sela, a on mi je stavio ruku na rame i zapretio zbog toga što nosim ovu majicu. Sklonio sam se, a drugovi su mi pritekli u pomoć i počeli da se raspravljaju sa njim. Rekli su mu da mogu da nosim šta hoću i pitali ga zašto mu to smeta, jer niko ne reaguje kada on pusti albansku muziku ili nosi njihove simbole. U međuvremenu je došao kombi, pa sam ušao u vozilo, a drugovi su mi rekli da je posle malo falilo da dođe do tuče - priča u jednom dahu mali Andrija.

Foto: Wikipedia/Poznaniak Foto: Wikipedia/Poznaniak

Njegova majka Jelisavka kaže da je tog dana Andrija ušao u kuću uplakan, vidno uplašen i zadihan, jer je trčao od stanice do svog doma. Jecajući je ispričao šta se dogodilo i od tada niko u kući ne može da se smiri.

- Ne mogu da spavam i stalno razmišljam kako će da ode i da se vrati. Za sada ga pratimo i dočekujemo iz škole, ali to nije rešenje. Sa Albancima sam radio i drugovao i nikada nisam imao nikavih sukoba i problema. Pre tri meseca mi je iznenada umro sin, a sad i ovo da nas snađe. Da mi neko dira unuka neću da dozvolim - ističe Milun Ristić, Andrijin deda, dok mu naviru suze.

Porodica Ristić očekuje od policije i uprave škole da preduzmu sve što je u njihovoj moći i dodaju da će se pridružiti krivičnom gonjenju koje im je policija najavila.

- Tešili su ga i govorili mu da ne treba da se plaši i da su oni tu da ga zaštite. Rekli su mu da i najmanji problem može da prijavi školskom ili bilo kom drugom policajcu. Sve su nas malo oslobodili, ali i dalje strahujemo da ga samog pošaljemo na časove - kaže baka Anica.

U policiji im je još rečeno da će preduzeti sve što je u njihovoj nadležnosti i da su sa albanskim dečakom, u prisustvu jednog od roditelja, već razgovarali.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma ko je taj albanac

    27. septembar 2015 | 07:40

    Dajte nam puno ime i prezime.Ima ko ce da mu objasni gde zivi!Malo da se nauci pameti i da mu cisto osvezimo pamcenje da je u Srbiji i ako samo takne maloga...

  • Zasto se to dozovoljava

    27. septembar 2015 | 07:33

    Kao prvo ovo je Srbija i dete ima da nosi nacionalne simbole ove zemlje.A kao drugo ovaj maldi Albanac treba da se uhapsi zbog sirenja nacionalne mrznje i netrpeljivosti prema detetu i ovoj zemlji.I kao trece njemu treba da se zabrani nosenje albanskih nacionalnih simbola na terioriji Republike Srbije ovo je Srbija nije ovo albanija.I pod hitno da drzava reaguje da se ovo resi jer je tako pocinjalo i na kosovu.Oni nama i nasoj deci da prete u nasoj kuci dravo reaguj pod hitno i tu usijanu glavu sredi pokazi gde joj je mesto!

  • DH

    27. septembar 2015 | 07:26

    U svojoj zemlji moze da nosi,a taj Albanac nek se vrati u svoju zemlju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA