Deo odbornika albanske nacionalnosti proglasio asocijaciju albanskih opština (FOTO)

 
  • 10

Iako je ova odluka u skladu sa zakonima Republike Srbije, reč je o potezu koji produbljuje jaz među stanovnicima albanske i srpske zajednice

Deo odbornika albanske nacionalnosti proglasio je danas asocijaciju opština s većinskim albanskim stanovništvom preševske doline. Reč je o 43 odbornika od 68 iz pet od sedam albanskih partija na jugu Srbije.

VUČIĆ O ZAHTEVU ALBANACA S JUGA SRBIJE: Formiranje ZAJEDNICE ALBANSKIH OPŠTINA nije ozbiljno!

Iako je ova odluka u skladu sa zakonima Republike Srbije, reč je o potezu koji produbljuje jaz među stanovnicima albanske i srpske zajednice.

Neposredno po završetku skupa u SO Preševo, u Domu kulture u tom gradu održan je kontraskup u organizaciji Partije za demokratsko delovanje Rize Halimija, pojedinačno najveće albanske političke partije na jugu Srbije. Halimijeva partija i Demokratska unija Albanaca Rahima Zulfijua protive se ovoj političkoj akciji.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Podsetimo, u zgradi Skupštine opštine Preševo danas je održana sednica dela odbornika albanske nacionalnosti iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Odbornici stranaka koje predvode lokalni albanski političari došli su oko 11 sati na sednicu, koja je počela pola sata kasnije. Današnjom sednicom rukovodio je predsednik nacionalnog saveta Albanaca Jonus Musliu, a prisutni su bili predsednici opština Preševo i Bujanovac Ragmi Mustafa i Nagip Arifi, kao i predstavnik grupe građana Ramiz Ljatifi.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

U sali su i odbornici svih političkih partija koji su podržavali današnji skup, kao i odbornici Demokratske unije doline, čiji je lider Skender Bestani.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Sednici nisu prisustvovali odbornici Partije za demokratsko delovanje Rize Haljimija, kao ni Demokratske unije Albanaca, čiji je predsednik Rami Zulfiju.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Porodice gardista ubijenih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIRCE

    12. septembar 2015 | 15:36

    Samo neka se misli da je to ne bitno nevazno tako smo reagovali odnosno ne reagovali pre vise decenija i sve nam se olupalo o glavu.Sa takvim "provokacijama" je sve pocinjalo i sve se zavrsilo ali na nasu stetu.Ostali smo bez teritorije, hiljade ljudi bez krova a o zrtvama da ne govorim.A sve je bilo" neozbiljno".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA