Ante Gotovina proglašen počasnim građaninom Zagreba

 
  • 47

Predlog o proglašenju Gotovine počasnim građaninom glavnog grada Hrvatske uputio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Odbornici zagrebačke Gradske skupštine jednoglasno su usvojili predlog kojim je penzionisani hrvatski general-pukovnik i bivši haški optuženik Ante Gotovina proglašen počasnim građaninom Zagreba.

- General Ante Gotovina proglašava se počasnim građaninom grada Zagreba zbog izuzetne hrabrosti, profesionalnosti i neizmernog doprinosa uspostavi samostalnosti i celovitosti Republike Hrvatske - navela je u obrazloženju odluke načelnica Gradske kancelarije za branitelje Vesna Helfrih.

Predlog o proglašenju Gotovine počasnim građaninom glavnog grada Hrvatske uputio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Gradski odbornici nisu raspravljali o tom predlogu, već su ga bez reči jednoglasno prihvatili i zatim aplaudirali, prenela je Hina.

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    11. septembar 2015 | 11:33

    Gde su sad NVO koje predvode Biserko,, Kandiceva, zene u crnom i slicni zgubidani da se oglase kako ratni zlocinac moze biti pocasni gradjanin? Nema ih i nesmeju da pisnu, jer gazde sa zapada nisu dale mig. Demokratska EU cuti i na razbijanje tabli cirlicnih,kao i za ovakve stvari. Jeli to ta EU gde mi idemo? Sto se mene tice HVALA N E.

  • SRB2395

    11. septembar 2015 | 11:27

    Trebalo je granatirati Zagreb dana kad su počeli agresiju na Republiku Srpsku Krajinu. To su nepopravljivi mrzitelji Srba, i u tri navrata su izvršili genocid u 20. veku. Trebalo je osvetiti im se za ustaštvo jednom za svagda i granatirati ih žestoko. Ovako smo opet ispali ovce koje su bile na klanju, a sad mi širimo ruke pomirenja ustaškim koljačima.

  • Bobanto

    11. septembar 2015 | 11:30

    Nista cudno mi uvek velicamo ratne zlocince,Karadzic,Mladic, i ostali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA