PORAĐALI SU ME 13 SATI, UBILI SU MI BEBU: Ana Jovanović krivi lekare za smrt svoga sina

 
  • 10

- Ako nije bilo propusta u njihovom radu, odakle povrede na njegovoj glavi, krv u plućima i oštećeno plućno krilo - pita se majka Ana Jovanović čija je beba preminula

Anu Jovanović porađali su 13 sati u Opštoj bolnici "Sveti Luka" u Smederevu nakon čega je njena beba od zadobijenih povreda na glavi i plućima preminula na Dečjoj klinici u Tiršovoj, tvrdi ova mlada žena.

OPET GREŠKOM LEKARA? Mrtvu bebu bacili u otpad, roditelji tuže bolnicu!

Ana i njen suprug Marko za smrt bebe krive lekare Opšte bolnice u Smederevu i protiv njih su podneli krivične prijave inspekciji Ministarstva zdravlja.

- Na ultrazvučnom pregledu 17. jula doktorka je ustanovila da je beba u pravilnom položaju, ali da se vidi gubitak plodove tečnosti. Uprkos tome, mene smeštaju u pretporođajnu sobu, gde sam prenoćila i čekala da se jave bolovi, kojih nikako nije bilo - kaže Ana.

U ranim jutarnjim satima ustanovljeno je da nije dovoljno otvorena i odlučeno je da joj se ubrizga vaginalna indukcija.

Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker

- Doktorka odlučuje da mi ubrizga neku vrstu vaginalne indukcije, koja doprinosi širenju kanala materice i karlice. Moram da naglasim da je ona doktorka sa oko 20 godina iskustva i da nije umela da otvori tubu u kojoj se nalazi gel za indukciju, ni da ga namesti onako kako treba da stoji.

Posle nekog vremena, kako kaže, dobila je i vensku indukciju i ostatak dana provela je u bolovima, a tek oko 17 časova doktorka je došla i primetila otoke u predelu bešike.

- I uz pritiskanje po mom stomaku beba nije mogla da prođe, a videla se bebina glavica. Jedna od babica predložila je da urade porođaj vakuumom, ali doktorka nije smela da se usudi. Nakon još jednog pokušaja pritiskanja i mučenja, odlučuju se za hitan carski rez. Kažu da sam porođena oko 21.10, ali ja sam došla svesti oko 23 i tada saznajem da mi je tek rođeni sin u Tiršovoj. Ako nije bilo propusta u njihovom radu, odakle povrede na njegovoj glavi, krv u plućima i oštećeno plućno krilo - pita se nesrećna majka.

Beba je preminula u 3 sati i 24 minuta.

U bolnici su za "Kurir" rekli da je direktor bolnice na godišnjem odmoru, a da je njegov zamenik "suviše zauzet sastancima da bi se javio".

(Telegraf.rs/Kurir)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Топ

    9. septembar 2015 | 16:58

    Дали је могуће,ово људи моји? Па ово је средњи век!

  • Slađana

    9. septembar 2015 | 18:11

    Kako je strašno saznanje ovim ljudima da je beba mogla biti živa i zdrava samo da je carski rez urađen odmah. I meni se plače zbog nesrećne bebice.

  • mila

    9. septembar 2015 | 16:43

    Strasno!!! Prosto je neverovatno da nam se jos desavaju ovakve stvari. Porodici zelim da istraje u nameri da se sazna istina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA