Vučić doveo Rudija Đulijanija u Beograd

 
  • 8

Legendarni gradonačelnik Njujorka doputovao na poziv kandidata SNS za prvog čoveka srpske prestonice, koji će mu predstaviti svoj program, a potom će se zajednički obratiti novinarima

Rudolf Đulijani, legendarni gradonačelnik Njujorka, doputovao je u Beograd na poziv Aleksandra Vučića, kandidata SNS-a za gradonačelnika Beograda, koji će mu predstaviti svoj program, a predviđeno je i zajedničko obraćanje novinarima.

Vučić je, gostujući na TV Pink, rekao da su predstavnici SNS sa Ðulijanijem već razgovarali o tome kako da se formira kancelarija za brze odgovore i da će mu biti predstavljen projekat SNS "Beograd na vodi".

On je najavio da će sa bivšim gradonačelnikom Njujorka prošetati Kalemegdanom i centralnim gradskim ulicama.

Rudi Đulijani je američki političar, član Republikanske stranke, najpoznatiji kao gradonačelnik Njujorka, a pre dolaska na mesto prvog čoveka jednog od najznačajnijih gradova u SAD, bio je državni tužilac koji je uspešno vodio procese protiv mafije.

Gradonačelnik Njujorka bio je u dva mandata, 1993. i 1997. godine dok je 2000. godine otpočeo kampanju za senatora, ali i od nje odustao zbog zdravstvenih razloga.

Najveću političku slavu doživeo je tokom i nakon terorističkih napada na Njujork 11. septembra 2001. godine, nesebično se angažujući na otkanjanju posledica napada.

Posle tih dešavanja dobio je nadimak Gradonačelnik Amerike, a magazin "Tajms" proglasio ga je za ličnost godine.

Šest godina kasnije objavio je svoju kandidaturu u okviru Republikanske stranke za predsedničke izbore 2008. godine, a prema istraživanjima javnog mnjenja, imao je najviše izgleda za pobedu. Nakon poraza na predizborima na Floridi, januara 2008. godine povukao je kandidaturu.

Trenutno je vrlo uspešan poslovni čovek.

(Telegraf.rs)

Video: Kako prepoznati da imate posla sa narcisoidnim partnerom i kako se izvući iz začaranog kruga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sandra

    22. april 2012 | 19:22

    Citajuci biografiju Rudolfa Djulijanija, konstatovala sam koliko je velika cast sto se takav covek uopste pojavio u Beogradu. Dao je podrsku idejama Aleksandra Vucica i smatram da je zaista relevantan da kaze da li je nesto realno ili nije. Ako su najpopularnijem gradonacelniku ikada, programski planovi SNS-a, za nas glavni grad dobri i moguci, ja kao laik mogu samo da verujem i podrzim Vucica na izboru za gradonacelnika 6. maja.

  • britka

    22. april 2012 | 19:21

    Mislim da je dobro sto je gospodin Djulijani dosao u Srbiju i drago mi je sto mu se svidja nas glavni grad. Ako je Aleksandar Vucic iskren u svojim tvrdnjama da ce uciti od ovog coveka, u sta ne sumnjam, onda se mozemo nadati jednom preporodu i gradu bez kriminala i korupcije. Podrzavam!

  • CezarMilan

    22. april 2012 | 19:21

    Vuciceve glavne programske ideje za grad su Kancelatrija za brze odgovore i projekat beograd na vodi. Slusao sam sinoc udolfa u jednoj emisiji i potvrdio je da ce projekat "Beograd na vodi" smanjiti nezaposenost i da ce njima Beograd iskoristiti svoje potencijale, koji do sad nisu nikome ni pali na pamet. Isto tako Djulijani je potvrdio da bi se formiranjem kancelarije za brze odgovore smanjila korupcija, sto bi privuklo investitore. I mislim da je vecina ljudi sada konacno shvatila da sve sto je Vucic govorio svih ovih meseci zaista nesto preko potrebno i realno. Vise niko ne moze da ospori dobar plan i program koji su naprednjaci predlozili za Beograd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA