NJIHOVOJ SREĆI NIJE BILO KRAJA: Porodici Emini uručena humanitarna pomoć! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 2

Svi članovi porodice sa nestrpljenjem su očekivali goste. Dragana Vujasinović iz humanitarne organizacije DAH, zajedno sa novinarom Ivanom Vasićem, uručila je humanitarnu pomoć porodici Emini

Porodica Emini iz Markovca živi u teškim životnim uslovima. Šestoro članova porodice, od toga troje đaka, a stalna primanja nemaju. Pobegli su od rata na Kosovu, a od tada lutaju po Srbiji, tražeći šansu za budućnost svoje dece. 

Predsednica humanitarnog udruženja "DAH" Dragana Vujasinović i novinar Ivan Vasić, veliki borac za prava Roma, uručili su im pomoć koju je skupilo ovo udruženja, a ekipa Telegrafa je zabeležila ovaj humani čin.  

Kada smo došli u Markovac, Hiljmi Emini, otac četvoro dece sačekao nas je na biciklu, i poveo nas do kuće u kojoj žive.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svi članovi porodice sa nestrpljenjem su očekivali goste. Dragana Vujasinović, predsednica humanitarnog udruženja, pripremila je poklone za sve.

Ranac za najmlađu Valentinu, paketi hrane za celu porodicu, obuća i odeća za mališane. Sa velikom zahvalnošću primili su pomoć, a mala Valentina je bila oduševljena što je konačno dobila ranac za školu. Sada može da krene u prvi razred. To je jedva čekala. 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Draganina ljubav prema romskom narodu, kako kaže, potiče još iz detinjstva, jer je nju kao malu čuvala Romkinja. U znak zahvalnosti kada god može pomaže romskim porodicama, a Hiljmijeva porodica je jedna od tih.

U okviru projekta "Niste sami" koji takođe organizuje Dragana, sve žrtve porodičnog nasilja mogu da se jave na broj telefona 011 407-5-607  i dobiju neophodne savete kako da se ponašaju i od koga da zatraže pomoć.

Porodica Hiljmi  iz Markovca  Foto- Telegraf15

Novinar Ivan Vasić je izrazio zadovoljstvo što je posetio ovu romsku porodicu, koja se uprkos nemaštini bori za pravedan život:

- Porodica kao što su oni, koja ima četvoro dece koji se školuju a bez osnovnih uslova je vredna pažnje i svake pomoći. Treba im pružiti ruku i pomoći i takve porodice će dobiti zasluženo mesto u društvu - rekao je Vasić i takođe se zahvalio Dragani koja je organizovala ovu humanitarnu pomoć porodici Emini, i svima onima koji su izašli u susret.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici mogu da uplate novac na ime Hiljmi Eminija na sledeći žiro račun: 

Broj žiro računa u Banci Intesi je: 

160-5310200068537-35

Ovo je adresa porodice Emini:

ul: 7. juli br 12

11325Markovac

 

Pogledajte i kako je porodici Emini uručena pomoć:

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roni

    8. septembar 2015 | 04:25

    Sve te pomoći završavaju na buvljaku.

  • Mitar

    8. septembar 2015 | 10:31

    Znate li vi umne glave koliko takvih ima medju domicilnim stanovnicima u Srbiji!kojima je pomoc potrebna za prezivljavanje a ne da bih zavrsila na buvljaku,kao sto je u vecini slucajeva ovog tipa! U Kraljevu porodica Kovacevic 9 toro male dece od 1 god.do10.god..roditelji nezaposleni podstanari....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA