SRPSKI TURISTI SE PITAJU KAKO DA SE VRATE IZ GRČKE: Evo kuda sve mogu da prođu

 
  • 1

Zadržavanja putničkih vozila pri prelasku granice na graničnim prelazima sa Makedonijom je oko 30 minuta pri izlasku, a isto toliko i pri ulasku u Srbiju. Prema pisanju makedonskih medija, situacija na graničnim prelazima između te zemlje i Grčke je takođe normalizovana i nema većih zadržavanja

Prema informacija Ministarstva spoljnih polova Republike Srbije, povodom novog talasa migranata sa Bliskog istoka, koji dolaze iz pravca Republike Grčke, Vlada Republike Makedonije je, 20. avgusta ove godine, proglasila "kriznu situaciju" u južnom i severnom graničnom pojasu zemlje.

ZARAŽENI MIGRANTI POBEGLI IZ KARANTINA: Da li tuberkuloza preti Srbiji?

Prema raspoloživim informacijama diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u Republici Makedoniji i Republici Grčkoj, ova odluka nije uticala na promene saobraćajnog režima na glavnim putnim pravcima i graničnim prelazima, osim što je trenutno primetno pojačano prisustvo vojske i policije.

POTRESNE FOTOGRAFIJE PATNJE AZILANATA OBIŠLE SU SVET: Svi ovi ljudi krenuli su PREMA SRBIJI! (FOTO GALERIJA)

Režim saobraćaja na drumskim graničnim prelazima sa Republikom Makedonijom uobičajeno funkcioniše za ovo doba godine, preneo je AMSS.

Zadržavanja putničkih vozila pri prelasku granice na graničnim prelazima sa Makedonijom je oko 30 minuta pri izlasku, a isto toliko i pri ulasku u Srbiju.

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

PRETI NAM HUMANITARNA KATASTROFA: 50.000 izbeglica NADIRE u Srbiju. Ponestaju ZALIHE HRANE I VODE

Prema pisanju makedonskih medija, situacija na graničnim prelazima između te zemlje i Grčke je takođe normalizovana i nema većih zadržavanja.

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Na pograničnom delu između Makedonije i Grčke nema većeg broja migranata. Za novopristigle ljude iz Sirije, Iraka i drugih delova Bliskog istoka organizovan je improvizovan prihvatni centar gde im se izdaju azilantska dokumenta.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA