Boris ispred Tome, SNS jači od DS

Međunarodni republikanski institut sproveo istraživanje po kom Tadić dobija prvi krug predsedničkih izbora, a Nikolić drugi, a parlamentarne izbore dobija koalicija okupljena oko naprednjaka

  • 16

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić" u prednosti je od tri odsto nad kandidatom SNS-a Tomislavom Nikolićem, dok parlamentarna lista SNS-a u istom procentu ima veću podršku od koalicije okupljene oko DS-a, pokazalo je istraživanje Međunarodnog republikanskog instituta (IRI).

U istraživanju koje je prezentovano političkim strankama i koje je sprovedeno 8. i 9. aprila na uzorku od 1.422 ispitanika stoji da Tadića podržava 31 odsto građana, a Nikolića 28 odsto. Na pitanje koga bi podržali u drugom krugu predsedničkih izbora, ako u njemu budu Tadić i Nikolić, za lidera SNS-a glasalo bi 35 odsto anketiranih, a za predsednika DS-a 34 odsto.

Za Tadićem i Nikolićem slede kandidat koalicije oko SPS-a Ivica Dačić sa 13 odsto, lider DSS-a Vojislav Koštunica sa devet odsto, lider Preokreta Čedomir Jovanović sa sedam odsto podrške, kandidat URS-a Zoran Stanković sa pet i kandidatkinja SRS-a Jadranka Šešelj sa četiri odsto podrške.

Najveću podršku, od onih koji su rekli da će sigurno glasati na parlamentarnim izborima, dobiće SNS - 27 odsto, a sledi koalicija "Izbor za bolji život" sa 24 odsto i koalicija okupljena oko SPS-a sa 12 odsto. Po osam odsto podrške imaju Preokret, URS i DSS, a po pet odsto SRS i pokret Dveri.

(M. S. / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sandra

    25. april 2012 | 10:32

    Realno je ocekivati da na izborima pobedi SNS. Protekli mandat bio je pun neocekivanih neprijatnosti i cak i oni glasaci koji su na proslim izborima dali poverenje DS-u, sada se razocarani okrecu boljoj opciji.

  • CezarMilan

    25. april 2012 | 10:08

    Kad ustanes i kazes istinu ljudi ti veruju, pa imas njihovu podrsku i glas. Tako se postaje najbrojnija i najmocnija stranka u drzavi. Onda imas toliki rejting I daleko iza sebe ostavis one koji jos veruju da su gradjani kratkog pamcenja.

  • mangulica

    25. april 2012 | 10:09

    Ne razumem sta je cudno u tome da opozicija ima veci rejting od stranke koja je na vlasti. Demokrate su svojim delovanjem tokom ovog mandata, sebi obezbedili los plasman na sledecim izborima. A to sto je bas SNS ta opozicija koja ce izgleda pobediti na izborima, to jednostavna racunica: najbrojniji su, gradjani im najvise veruju, inovativni su i iznad svega, ne lazu. Predstavljaju stanje realno, onako kakvo jeste i nude resenja za vecinu problema. Tako da, bezveze je dalje raspravljati na tu temu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA