ma evo u basti imam veci sta se ubacujete bre ljudi ,zamislite seljaka koji nema kompjuter da se predstavi ,kolikije njihov poneki paradjs,meni se nekoliko stabljika polomilo i to imam samo stotinak struka na 50m2,da vidite sta je paradajs ,a jos nestodali je iz plastrenika ili napolju posebno je vazno u plasteniku moze i do tri kg da poraste,moj je na otvorenom i bez ikakve zastite od grada ili bilo cega ,prskamga sa plavim kamenom,i kada se formira plod sa calcijumom,cemulazi da niko ni sa cime ne prska,kalcijumje prehrana i to samo folijalno preko lista
Сећам се да је мој покојни отац и мајка,бака,стрина,почетком осамдесетих узгајили парадајз који је био тежак око 750 грама. Тата је тај примерак однео у једину пољо апотеку у центру града. Ставили су га у излог. Ова врста на сликама се зове народским релником говеђе срце и тамно је розе боје. Код мене у селу се гаји често. Сладак је. Прва комшиница,бака,га и сада има у башти,одолева летњој врелини. Не прска се. Ни некада се није прскао. Мислим да је ово аутохтона врста и да најбоље успева на нашој земљи у Србији. Уосталом,молим Вас из Телеграфа,да проверите у Интитуту за повртарство у Смедеревској Паланци све о овој врсти парадајза,јер они сигурно знају све о овоме. То је најјачи институт на Балкану,а и шире можда,који се бави највише испитивањем и производњом баш прво парадајза,а и паприке,пасуља,чега још све... Кило семена је право мало богатство. Ове слике које сте објавили недвосмислено говоре о сорти,лепоти,величини,а и не сумњам да господа власници нису прскали,јер говеђе срце то не захтеба. Једноставно ово чудо воли да га редовно заливате,плевите,мазите и пазите,да му чак и тепате,ако треба,као цвећу... Живели за здраву храну!
zoran
ma evo u basti imam veci sta se ubacujete bre ljudi ,zamislite seljaka koji nema kompjuter da se predstavi ,kolikije njihov poneki paradjs,meni se nekoliko stabljika polomilo i to imam samo stotinak struka na 50m2,da vidite sta je paradajs ,a jos nestodali je iz plastrenika ili napolju posebno je vazno u plasteniku moze i do tri kg da poraste,moj je na otvorenom i bez ikakve zastite od grada ili bilo cega ,prskamga sa plavim kamenom,i kada se formira plod sa calcijumom,cemulazi da niko ni sa cime ne prska,kalcijumje prehrana i to samo folijalno preko lista
Podelite komentar
Zarko
Nije to najveci paradajz koji sam video jer ja sam prosle godine imao paradajz tezak preko 2 kile.
Podelite komentar
Marko
Moj je veci
Podelite komentar
Srb
@Marko
Clanak je o paradajzu :-)
Podelite komentar
Khaleesy
@Marko
Dokaži!
Podelite komentar
Radoznala
@Marko
Koliki je:-) :-) :-)
Podelite komentar
Лили Ири
Сећам се да је мој покојни отац и мајка,бака,стрина,почетком осамдесетих узгајили парадајз који је био тежак око 750 грама. Тата је тај примерак однео у једину пољо апотеку у центру града. Ставили су га у излог. Ова врста на сликама се зове народским релником говеђе срце и тамно је розе боје. Код мене у селу се гаји често. Сладак је. Прва комшиница,бака,га и сада има у башти,одолева летњој врелини. Не прска се. Ни некада се није прскао. Мислим да је ово аутохтона врста и да најбоље успева на нашој земљи у Србији. Уосталом,молим Вас из Телеграфа,да проверите у Интитуту за повртарство у Смедеревској Паланци све о овој врсти парадајза,јер они сигурно знају све о овоме. То је најјачи институт на Балкану,а и шире можда,који се бави највише испитивањем и производњом баш прво парадајза,а и паприке,пасуља,чега још све... Кило семена је право мало богатство. Ове слике које сте објавили недвосмислено говоре о сорти,лепоти,величини,а и не сумњам да господа власници нису прскали,јер говеђе срце то не захтеба. Једноставно ово чудо воли да га редовно заливате,плевите,мазите и пазите,да му чак и тепате,ако треба,као цвећу... Живели за здраву храну!
Podelite komentar
Miki
Ja sam bio video paradajz velik ko lubenica a onda sam pao sa kreveta i probudio se :D.
Podelite komentar