RUSIJA POMAŽE SRBIJI I MIGRANTIMA: Grade šatorska naselja na severu i jugu zemlje

 
  • 43

Čepurin je najavio da će u narednih nekoliko nedelja ruski Humanitarni centar, zahvaljujući donaciji Ruske Federacije, podići u Preševu mali šatorski grad, kao i na severu Srbije, sa kompletnom opremom

Srbija je žrtva u događajima s izbeglicama, iako s njima nema nikave veze, niti je za njih odgovorna, rekao je ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin i najavio da će Rusija pomoći šatorskim naseljima u Preševu i na severu zemlje.

DEČAK U SUZAMA, SAM, BEZ RODITELJA: Fotografija iz Makedonije će vas RASPLAKATI (FOTO)

Čepurin je ocenio da je veoma važno kako će se dalje odvijati situacija sa izbeglicama i upozorio da se njihov broj povećava. On je dodao da broj izbeglica koje pristižu u Preševo "na ivici mogućeg".

- Niko nema nameru da gradi ovde neke stalne lokacije za izbeglice, ali bez obzira na to, ljudima koji dolaze ovde potrebno je pružiti minimalnu pomoć da bi mogli da prežive ove teškoće - rekao je Čepurin.

- Sasvim je prirodno i Srbiji bi trebalo da bude pružena maksimalna pomoć da bi skinula ovaj ogroman teret sa sebe - naglasio je Čepurin.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je rekao i da se "o tome sada vode razgovori" i da se to "tiče" međunarodnih organizacija" ali i da je "važno da se nešto uradi".

Čepurin je najavio da će u narednih nekoliko nedelja ruski Humanitarni centar, zahvaljujući donaciji Ruske Federacije, podići u Preševu mali šatorski grad, kao i na severu Srbije, sa kompletnom opremom.

- To će biti šatorski gradić sa ukupnim kapacitetom za smeštaj 800 osoba i u njemu bi ljudi mogli da žive i tokom zime i tokom leta, jer ima i peći za grejanje - objasnio je Čepurin.

(Telegraf.rs / Fonet)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    16. avgust 2015 | 08:48

    Sto ne pomaze sugava EU I bolesna USA, oni su I krivi za ovo sto se desava sa izbeglicama

  • djordje

    16. avgust 2015 | 09:04

    Pocelo je pocelo? Ove vise niko nece moci da istera iz Srbije, a vi pametnjakovici i humanitarci pripremite se za pravi Srbistan.

  • DH

    16. avgust 2015 | 08:20

    Pomocicete nam tako sto cete ih skloniti iz nase zemlje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA