NAŠA BEBA NEMA ŠANSE DA PREŽIVI, HVALA LEKARIMA ŠTO ĆE DA PREKINU TRUDNOĆU: Stravična ispovest trudnice Ane A.

 
  • 13

Lekari u Kragujevcu su u sedmom mesecu trudnoće otkrili da dete ima vodu u stomaku i plućima

Etički odbor GAK "Narodni front" odobrio je prekid trudnoće Ani A. iz Kragujevca, kojoj je u sedmom mesecu ustanovljena anomalija ploda.

U STOMAKU NOSIM BEBU KOJA MORA DA UMRE: Stravična ispovest trudnice Ane A. iz Kragujevca

- Zahvalni smo lekarima u Beogradu, jer su je primili kak treba i ima odličan tretman. Strahovao sam za njen život jer nam je jasno da je dete u lošem stanju i da realno ne može da preživi. Ali, zbog oduglovačenja, i ona se našla u opasnosti. Sada smo mirniji jer smo u sigurnim rukama i ova intervencija, koja je, nažalost, neophodna, konačno će biti obavljena - kaže suprug Ane A.

Lekari u Kragujevcu su u sedmom mesecu trudnoće otkrili da dete ima vodu u stomaku i plućima. S obzirom na to da je u pitanju poodmakla trudnoća, uputili su je na Etički odbor u Kragujevcu koji jedini može da odobri prekid trudnoće, Zbog bolesti dva člana tog tela, Ana je upućena u Beograd.

Doktor Dejan Filimonović, ginekolog u GAK "Narodni front" koji vodi slučaj trudnice Ane, kaže da je proces prekida trudnoće več započet.

Foto-ilustracija: flickr/Merijn Vogel Foto-ilustracija: flickr/Merijn Vogel

- Zbog specifičnosti celog slučaja, prekid trudnoće može trajati i nekoliko dana, ali ćemo se truditi da ženi omogućimo što manje psihičke traume. Svih ovih dana, koliko se trudnica nalazi u našoj bolnici, radili smo razne analize kako bismo ustanovili zbog čega je anomalija ploda nastala u sedmom mesecu i da li je uošte moguće sanirati ih kod bebe. Međutim, dete se puni velikom količinom tečnosti, a razlog nismo uspeli da saznamo. Obično su ovakve anomalije nepoznatog porekla - kaže doktor Filimonović za "Blic".

Lekari u Kragujevcu ustanovili su da beba, ako se i rodi, nema nikakve šanse da preživi.

Sastanku Etičkog odbora, koga čine ginekolozi, neonatolozi, psihijatri i pravnici, uvek prisustvuje i trudnica. Sa njom se posebno obavlja razgovor i nakon pozitivne odluke Etičkog odbora, majka donosi dluku o prekidu trudnoće.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorgeous

    13. avgust 2015 | 10:32

    Tuga

  • Vis

    13. avgust 2015 | 13:41

    Dr Filimonovic je genijalac i ko dodje u njegove ruke ima garanciju da se radi najbolja stvar.Cuda se dogadjaju,ali posledice....

  • Biljana

    13. avgust 2015 | 14:37

    Imaju jedno dete vec,dace bog da opet rodi,mladi su

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA