ALBANAC POZIVA NA TEROR: Ova poruka Islamske države je izazvala strepnje na Balkanu!

 
  • 11

Poziv upućen na albanskom jeziku je reakcija na veliku prošlonedeljnu antiterorističku akciju makedonskog MUP-a, u kojoj je privedeno devet lica osumnjičenih da su sarađivali sa najvećom teroristickom organizacijom Islamska država (ID)

Pod lažnim imenom i sa lažnog profila na društvenim mrežama, izvesni Sejfedin Al Albani pozvao je Albance u Makedoniji da se pripreme za borbu, objavili su albanski mediji u Makedoniji.

POLICIJA UPADA U DŽAMIJE, UHAPŠEN IMAM: Haos u Makedoniji! (FOTO) (VIDEO)

Prema pisanju tih medija, poziv upućen na albanskom jeziku je reakcija na veliku prošlonedeljnu antiterorističku akciju makedonskog MUP-a, u kojoj je privedeno devet lica osumnjičenih da su sarađivali sa najvećom teroristickom organizacijom Islamska država (ID), preneo je Sitel.

Ovo je imam koji je uhapšen tokom antiterorističke akcije u Makedoniji! (VIDEO)

Al Albani poručuje da je došlo vreme za reakciju ID na Balkanu, posebno u Makedoniji.

Foto: Tanjug/AP, telegraf.mk Foto: Tanjug/AP, telegraf.mk

- Kako možete mirno da spavate kada znate da su vaša braća zlostavljana, a naše sestre silovane u zverskim zatvorima na Balkanu? Zaboravili ste varvarske ratove Slovenskih Krstaša? Nisu li to bili isti oni krstaši koji su napravili horor na Kosovu i u Kumanovu? Zbog toga nam se pridružite i postanite tvrđava vaše vere. Pridružite se i donesite teror Krstašima i onima koji ih podržavaju - stoji u dopisu objavljenom na socijalnim mrežama.

Albanski mediji pišu da je najverovatnije reč o albanskom državljaninu koji je član ID i učesnik borbi u Siriji.

MUP proverava pretnje koje je uputio Al Albani.

Foto: telegraf.mk Foto: telegraf.mk

Iz MUP-a kažu da je za očekivati da posle akcija kakva je bila ona od prošle nedelje uslede ovakve pretnje i one se sa najvećom ozbiljnošću proveravaju.

Policija je proverila identitet lica koje je potpisalo pismo, ali ga nema u evidenciji MUP-a.

Nije prvi put da stignu ovakve pretnje. Slična poruka i poziv na borbu upućivao je i deo terorističke grupe koja je bila razbijena kod Kumanova.

U vezi najnovijeg lučaja MUP je zatražio pomoć u otkrivanju identiteta pošiljaoca i od bezbednosnih službi iz susedstva.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA