SRPSKI DEČAK DILOVAO HEROIN I SLOMIO RUKU POLICAJCU? Šokiraćete se kako je zbog toga kažnjen

 
  • 18

Maloletni diler je priveden dok je trgovao drogom i protiv njega i još dve osobe koje su bile sa njim biće podnete krivične prijave

Maloletni diler heroina koji je uhapšen u dvorištu škole "Stevan Dukić" na Karaburmi sa 23 paketića narko-doze je na slobodi, a policajac kome je isti dečak slomio ruku u akciji hapšenja se oporavlja - ovo je rezime događaja na Karaburmi o kome bruji beogradski asfalt. Dileru pritvor nije određen, a u nedelju je reagovao i Policijski sindikat Srbije.

OSNOVNA ŠKOLA PUNA HEROINA: Učenik (16) napao policiju kada mu je našla 23 paketića ove droge!

Podsećanja radi, maloletni diler je priveden dok je trgovao drogom i protiv njega i još dve osobe koje su bile sa njim biće podnete krivične prijave. Odgovaraće i zbog napada na ovlašćeno službeno lice u vršenju službene dužnosti. Ipak, on je vraćen "mami i tati", kako prenose "Novosti.rs".

- Kakva se poruka šalje policajcima i zajednici, ako neko u krugu škole prodaje drogu, policajci ga zateknu sa troje kupaca, a onda taj diler prilikom privođenja polomi ruku policajcu i ne bude mu određen pritvor - upitao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, pa nastavlja:

- Šta treba da čekamo, da policajce ubijaju na ulici, da bi tužilaštvo smoglo hrabrosti da zatraži pritvor. Pozivamo Odeljenje za maloletnike Višeg suda u Beogradu da preispita svoju odluku da ne zatraže pritvor za ovog narko-dilera, jer ako ovakvu poruku šaljemo, uskoro niko neće moći da spreči da nam se školska dvorišta pretvore u legla narkomana i dilera.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Proteklih godina Karaburma je često spominjana u kontekstu dilovanja droge, navijačkih sukoba, sačekuša, demoliranja. Kako kažu u ovom delu grada najbrojniji su sitni preprodavci droge koji su i sami zavisnici. Njihova standardna mesta za trgovinu su parkovi, okolina lokalnog bioskopa i u blizini škola. Braneći "svoj kraj" ovde možete čuti i kako Karaburma spada u najsiromašnije delove Beograda pa se zato i kidaju lančići sa vratova žena pred pijacom i droga diluje više nego na drugim lokacijama.

Policijska stanica Palilula je jedna od većih u gradu, a ceo kraj ne zaostaje za Novim Beogradom po broju izvršenih krivičnih dela. Policajci sa Palilule su 2012. pohapsili borčansku grupu dilera heroina predvođenih Daliborom Ristićem i Hikmetom Hajrovićem i oni su osuđeni na ukupno 127 godina zatvora.

Na Karaburmi se i dalje prepričava događaj iz maja 2012. kada su policajci u Hangaru u Mirijevskom bulevaru zaplenili 450 kilograma veštački gajene marihuane - skanka, čija se vrednost na crnom tržištu procenjena na oko milion evra. Policija je istovremeno uhapsila četvoricu osumnjičenih. I danas se priča da niko tada nije mogao ni da nasluti da se u samom centru naselja nalazi fabrika droge.

(Telegraf.rs / Novosti.rs)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    10. avgust 2015 | 20:06

    Heroin nije trava... To je cista smrt i mora joj se stati na put. Generacije ce biti zrtvovane ako se nista ne ucini. Zar nema popravnih domova? Ili maloletnicki zatvor? Kazne roditeljima? Nesto?

  • AArdvark

    10. avgust 2015 | 11:25

    Menjajte zakon pod hitno ili zaboravite na nove generacije

  • A.M.

    10. avgust 2015 | 11:10

    Plata tog policajca je u rangu vozaca gsp-a, a manja od komunalnog policajaca..a razotkriva i hapsi dilere..ej Srbijooo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA