SPASAO ŽIVOT SAMOUBICI IZGOVARAJUĆI SAMO TRI REČI: Evo šta mu je rekao!

 
  • 2

Džejmi Harington spasao je život čoveku postavivši mu obično pitanje

Džejmi Harington iz Dablina spasao je čoveka u ranim tridesetim koji je sedeo na ivici mosta u nameri da izvrši samoubistvo

Skočio u bunar kako bi se ubio, a onda se desilo nešto NEVEROVATNO!

- Krenuo sam u prodavnicu da kupim nešto slatko kada sam video čoveka koji je sedeo na ivici mosta. Prišao sam mu i pitao ga: "Jeste li dobro?", on nije ništa odgovorio, ali sam po izrazu na njegovom licu video da sigurno nije. Zatim je počeo da plače - priča Džejmi.

Džejmi je razgovarao sa njim 45 minuta, obojica su sedeli na mostu, a čovek je govorio o problemima sa kojima nije uspevao da se izbori i zbog kojih je do tog trenutka želeo da se ubije.

Nakon tri meseca od ovog spasonosnog razgovora čovek je kontaktirao s Džejmijem da bi mu se zahvalio. Ispričao mu je da se njegova situacija veoma poboljšala, kao i da sa suprugom čeka dete, a da će ga nazvati po ovom plemenitom dečaku ako bude muško.

Džejmi ga je tada pitao kako je moguće da je tako jednostavno pitanje koje obično postavljamo jedni drugima iz kurtoazije ili učtivosti moglo da utiče na ovako jaku i ličnu odluku.

- Zamisli da te niko nikada nije to pitao - odgovorio je čovek.

( Telegraf.rs/Humans of Dublin)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    6. avgust 2015 | 17:05

    Potpuno mi je ovde jasno zašto je čoveku toliko to značilo. Dešava mi se da prodjem pored neke nemoćne bake koja nešto vuče sa pijace pa pitam da li joj treba pomoć, ili neka majka koja se bori da sa dečijim kolicima predje na trotoar ili udje u zgradu, pa pitam to isto. Često odbiju pomoć, nekada prihvate ali uvek vidim taj izraz lica koji govori da im znači da je neko PRIMETIO da se muče ili da im treba pomoć. Isto tako, kad ponekad vidim, a na žalost to postaje ne baš retka pojava, nekog u parku ili na ulici, najčešće su devojke ili žene, da tiho plaču, ne bude mi glupo, pridjem i pitam ih da li su dobro, da li im treba pomoć. Niko mi nikada nije do sada rekao zašto plače ili prihvatio pomoć, ali svako od njih je izgledao kao da mu je laknulo da neko želi da im u tom trenutku pomogne. Mnogo smo se odljudili i otudjili, treba makar ponuditi i neznancu pomoć ili markar toplu reč kada vidimo da im nije ni do čega. U tom trenutku to znači.

  • Jasmina

    6. avgust 2015 | 18:19

    Eh Biljana, da su svi tako kao ti...Ne pamtim kad me je neko pitao - kako si, a da to nije bilo samo usput, iz kurtoazije, pitano."Kako si"?"Jesi li dobro"? su odavno postala retoricka pitanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA