POSLEDNJE REČI NASTRADALOG DANILA (14) DRUGARICI: "Ne brini vratiću se ja, poješću banjalučki ćevap i za tebe"! (FOTO)

 
  • 7

U porodici Glavaš muk, tuga, neverica, umesto svadbenog veselja na koje su krenuli, čekaju da im sina Danila dovezu u kovčegu

Danilo Glavaš (14) iz Inđije je s majkom Vericom, ocem Jovanom i braćom Damjanom i Milošem  putovao u subotu na svadbu u Vlasenicu u Republici Srpskoj.

Nije stigao na veselje, jer je izgubio život u saobraćajnoj nesreći na putu Zvornik-Vlasenica u mestu Tabana. Njihov automobil je pod još nerazjašnjenim okonostima  udario u autobus auto-prevoznika Kondor. Danilo nije pokazivao znake života kada je dovezen u Opštu bolnicu u Zvorniku.

Iako je Hitna pomoć brzo stigla, malom Danilu nije bilo spasa, dok su njegov otac i dva brata teže povređeni. Majka je zadobila lakše povrede.

- Verica je od šoka zanemela. Ni sami ne znamo kako je do udesa došlo. Mali Danilo je bio omiljen u komšiluku, ova tragedija nas je sve pogodila - kaže Suzana Luben, prva komšinica porodice Glavaš iz Beške.

Komšije Glavaša kažu da su se deca radovala svadbi  i odlasku kod sestre od tetke.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

- Jedino je Verica ovih dana bila nervozna, govorila je da joj se uopšte ne ide u Vlasenicu. Ko zna možda je nešto predosećala - kaže komšinica Suzana.

Glavaši su odlučili da na svadbu krenu dan ranije.

- Veselje je trebalo da se održi u nedelju, ne znamo da li je u međuvremenu otkazano.

Komšinica se sa suzama u očima priseća poslednjeg susreta sa Danilom.

- Drugarice su došle da ga isprate na svadbu, a on se stalno okretao i mahao im. Kada su krenuli, zamolio je oca da stanu da bi se još jednom pozdravio sa njiima. Tada je svojoj najboljoj drugarici rekao: "Ne brini, vratiću se za dva dana, a tamo ću pojesti jedan banjalučki ćevap za tebe". Nikada više nećemo videti našeg Daču - kaže potresena Suzana Luben.

Foto: Facebook/Danilo Glavas Foto: Facebook/Danilo Glavas

Komšinica dodaje da su sva trojica dečaka bila lepo vaspitana, da se nikada nisu čuli vika, dreka, svađa...

- Sa njima žive deda i baba, koji su u penziji, a Verica i Jovan rade u Inđiji. Jadni ljudi sada mogu samo da sede i da čekaju, jer se još ne zna kada će Danilovo telo biti dopremljeno i kada će biti sahranjen - u suzama priča komšinica.

Danilo je trenirao tekvondo i za njim tuguje ceo komšiluk.

U porodici Glavaš nisu imali snage da govore o nesreći.

- Razumite nas, mnogo nam je teško. Nismo stigli još ni sve rođake da obavestimo o tragediji - kažu iz porodične kuće u Beški.

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemunski kej

    27. jul 2015 | 12:12

    Tuga i cemer dokle vise ? Iskreno saucesce roditeljima nek im bog da snage da izdrze u ovim teskim trenucima.

  • Munja

    27. jul 2015 | 11:08

    Sve dok budemo vozili onako kako vozimo i dan danas ,ginut ce i mladi i stari! Nazalost!!! Signalizaciju na putu treba postovati i ako je 60 ogranicenje ,zna se zasto je 60 i ne moze se vozit 120-150! To vecina jos nije shvatila kod nas .auta su danas jaka,sa 150-200KS i to nije za svakog od nas!!

  • Bojan

    27. jul 2015 | 10:26

    Pojas glavu cuva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA