SUKOB OKO CRVENO-BELE "ZEBRE": Šta mislite, u kom srpskom gradu se ovo dešava?

 
  • 3

Direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković izjavio je da takvih "zebri“ ima u svim modernim evropskim gradovima i da "oni koji su izašli iz Vranja znaju o čemu je reč"

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić naložio je da se pod hitno crveno-bele "zebre“ kod gradske Skupštine vrate u prvobitno stanje.

Ova zebra je posvađala Delije i Grobare! Šta mislite ko je pobedio? (FOTO)

Kako se saznaje, gradonačelnik se poprilično "razbesneo“ kada je video tekst o novim pešačkim prelazima i odmah je kontaktirao gradskog većnika zaduženog za infrastrukturu Nebojšu Stojanovića, prenosi okradio.rs.

- Jeste me zvao gradonačelnik iz Grčke i saopštio mi da pešačke prelaze treba odmah vratiti u prvobitno stanje. Ja sam kontaktirao i direktora Direkcije za izgradnju koji mi je objasnio da je to urađeno po propisima i da je crvena linija za invalide, a bela za sve ostale pešake. Kasnije su se gradonačelnik Antić i direktor Direkcije Dragan Stojković čuli, a šta su na kraju dogovorili ne znam - kaže Stojanović.

Prema njegovim rečima, Direkcija je pešačke prelaze prefarbala na "svoju ruku" i bez ičije saglasnosti u lokalnoj samoupravi.

- Meni lično se to ne dopada. Kada su već to sami tako odradili na "svoju ruku", a da prethodno nikoga nisu pitali, pa ni mene kao gradskog većnika zaduženog za taj resor, trebali su bar da naprave i crno-bele "zebre", kako se navijači ne bi svađali ko će koga da gazi - tvrdi on. 

Foto: Dušan Milisavljević Foto: Dušan Milisavljević

On kaže da "jeste to kvalitetno, ali ako se radi u Vranju, treba da se radi u celom gradu, a ne samo ispred lokalne samouprave i naravno da je u skladu sa zakonima".

- Dakle, to ne treba da bude crveno-bele boje, već onako kako je pravilnicima o obeležavanju propisano – kaže na kraju Stojanović.

Podsetimo da je Direkcija u noći između srede i četvrtka prefarbala pešačke prelaze ispred zgrade lokalne Skupštine u crveno-belu boju.

Direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković izjavio je da su takve "zebre“ u svim modernim evropskim gradovima i da oni koji su izašli iz Vranja znaju o čemu je reč.

Inače, gradonačelnik Antić veliki je ljubitelj crno - bele boje, jer je poznato da je on vatreni navijač Partizana već dugi niz godina.

(Telegraf.rs/ Izvor: okradio.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radasin

    25. jul 2015 | 13:23

    Kad mnogi ne bi bili kao ti, "ruralni" gde bi nam bio kraj!!! Jos ti slamka iz dupeta viri

  • krivovirac

    24. jul 2015 | 15:15

    Konačno da i mi zvezdaši imamo gde da pređemo ulicu!

  • Nislija

    24. jul 2015 | 19:44

    Donja slike je uslikana u Nisu! Ovo se u Nisu pojavilo jos pre neko vreme, pa sada videli i drugi u rurarnim delovima da urade. Vauuu, svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA