GRCI STREPE OD NOVIH POŽARA: Vatra trenutno zaustavljena, policija uhapsila dvojicu osumnjičenih, pronađeno telo! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 2

Grčka policija uhapsila je u Atini dvojicu ljudi, jednog Grka i jednog Bugarina, pod sumnjom da su slučajno izazvali šumski požar koji je poharao severoistočna predgrađa grčke prestonice

Vatrogasci u Grčkoj uspeli su danas da stave pod kontrolu dva velika šumska požara u Atini i na Peloponezu, ali ostaju u stanju pripravnosti zbog mogućnosti izbijanja novih požara. 

Za sada neidentifikovano telo pronađeno je u distriktu Kareas u severnom delu Atine, saopštila je policija, preneo je AFP.

Za sada nema portvde da li je reč o 47-godišnjem policajcu, koji se vodi kao nestao jer se nije vratio juče kući.

(FOTO) GRČKA GORI: Plamti 80 požara, treći najgori se tek razbuktava!

Na satelitskom snimku Grčke, koji je objavila Evropska komisija, mogla su se videti oba požara, a oblak dima od požara na Peloponezu pokrivao je područje veličine ostrva Krit.

Grčka policija uhapsila je u Atini dvojicu ljudi, jednog Grka i jednog Bugarina, pod sumnjom da su slučajno izazvali šumski požar koji je poharao severoistočna predgrađa grčke prestonice, saopštila je lokalna vatrogasna služba.

Dvojica muškaraca, starosti 67 odnosno 58 godina, biće izvedeni pred sudiju pod sumnjom da su slučajno izazvali požar, prenela je agencija AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vatra koja je izbila juče u severoistočnom predgrađu Atine Kareasu, u podnožju planine Imitos, brzo se proširio i zapretio da uništi kuće u još dva naselja, pre nego što je jutros konačno stavljen pod kontrolu.

Drugi požar na poluostrvu Peloponez, u blizini luke Neapoli, uništio je nekoliko kuća i velike poljoprivredne površine.

Ukupno je juče širom Grčke izbilo oko 80 pojedinačnih požara, saopštili su vatrogasci, što je navelo vladu u Atini da potraži pomoć od Evrope.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da, kao odgovor na taj apel grčke vlade, šalje dva kanadera i avion za izviđanje.

Danas je, međutim, izbio još jedan požar, i to na ostrvu Skiros.

Za sada nema portvde da li je reč o 47-godišnjem policajcu, koji se vodi kao nestao jer se nije vratio juče kući.

Grčke vlasti upozoravaju da je zbog snažnih vetrova rizik od izbijanja požara širom zemlje i dalje visok.

Pogledajte video:

Youtube/ Ruptly TV

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aCA

    18. jul 2015 | 23:49

    Izdali ste Srbe,priznali sete nezavisnost kosova jel je to bio uslov od amerikanaca na bi dobili pomoc da izadjete iz krize, malo se zapitajte zasto vas se desavaju toliki pozari, jel bog vidi sve....

  • Шоне

    18. jul 2015 | 19:18

    Ширисе као дугови.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA