TRAGIČNO: Kineski cirkusi i dalje muče životinje

U cirkusima zoloških vrtova u Kini se izvode nastupi u kojima se životinje grubo maltretiraju, pa tako možemo videti tigra kako jaše konja i majmune sa lancima oko vrata kako voze bicikle

  • 0

U cirkusima zoloških vrtova u Kini se i pored zabrane Vlade i dalje izvode nastupi u kojima se životinje grubo maltretiraju, te tako možemo videti Tigra kako jaše konja, majmune sa lancima oko vrata kako voze bicikle.

Ovakav spektakl je zvanično van zakona, a 300 državnih zoloških vrtova su u januaru morali da zatvore svoje cirkuse.

Međutim mnogi zološki vrtovi tvrde da nisu obavešteni o zabrani i dodaju da ne nameravaju da zaustave svoje priredbe.

Vlada Kine je zabranila ovakve nastupe u kojima se muče životinje, a pod uticajem istrage, koju je naredio Biro za državno šumarstvo, u kojoj se otkrilo da u više od 50 zoloških vrtova žive životinje koje su ozbiljno patile od zlostavljanja.

Studija koju je izradila organizacija "Životinje Azije" u 2010. godini ukazuje na postojanje medveda u Kini koje su ljudi u cirkusima često šibali i tukli palicama, a slonove su povređivali metalnim kukama, dok su tigrovi i lavovi trpeli hroničan bol.

Direktor "Životinja Azije" Dejvid Hal insistira da se zabrana Vlade Kine striktno sprovede i dodaje da se nada da će ona imati efekta.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA