Đelić: SNS nudi Dačiću da bude premijer

 
  • 0

Član Političkog saveta DS ocenio da izjava funkcionerke SNS Jorgovanke Tabaković da je "možda bolje da neko drugi bude premijer" predstavlja nuđenje premijerske funkcije lideru SPS

Funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković rekla je večeras da "trenutno nije kandidat" te stranke za premijera Srbije, dok je član Političkog saveta DS Božidar Đelić izjavio da naprednjaci premijersku funkciju nude predsedniku SPS Ivici Dačiću.

- Nije istina da sam kandidat za premijera, ali jeste spekuacija koju je izazvao Aleksandar Vučić koji je nagovestio tu mogućnost, ali smo ga možda i mi loše pročitali. Ako Tomislav Nikolić kaže da će SNS biti osnov za formiranje buduće vlade, onda kažem možda - rekla je Jorgovanka Tabaković.

Ona je izjavila je i da je "možda bolje da neko drugi" bude premijer.

Đelić je ocenio da je SNS iznošenjem takvog stava ponudio premijersku funkciju predsedniku SPS Ivici Dačiću.

Dodao je da DS ima "više kandidata" i da će on sačekati odluku Predsedništva DS.

- Prvo bi trebalo da dobijemo podršku građana. Čekaću odluku Predsedništva DS. Boris Tadić je rekao da će DS predložiti premijera i premijer će biti iz DS-a. DS je jedina stranka koja ima više kandidata za premijera - rekao je Đelić i dodao da "u ovom trenutku ima prečih stvari" od objavljivanja imena kandidata za premijera.

Komentarišući izjave lidera SNS u predizbornoj kampanji, Đelić je ocenio da su opasne najave Tomislava Nikolića da će preispitati postignute dogovore Beograda i Prištine, ukazujući da to može dovesti u pitanje dalji napredak Srbije ka Evropskoj uniji. On je naglasio da je to bio jedan od uslova da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.

Đelić je podsetio da je Boris Tadić krajem prošle godine trpeo ogromne pritiske kao predsednik Srbije da se naša država odrekne Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu, kao ustupak za ulazak u EU, što je Tadić odbio.

Tabaković je podsetila da je Nikolić najavio da neće prihvatiti ni jedan međunarodni sporazum, koji je u suprotnosti sa Ustavom.

Prilikom polemike o tome da li Srbija treba da sledi ideje pokojnog premijera Zorana Đinđića ili haškog optuženika generala Ratka Mladića, Tabaković je rekla da je Mladić tragična ličnost, čija krivica za masakr u Srebrenici nije dokazana.

Za Đinđića je rekla da njegov put danas ne slede političari koji vode državu.

Na molbu da prokomentariše sliku na kojoj potpredsednik SNS Aleksandar Vučić drži tablu sa nazivom ulice sa imenom Ratka Mladića, Tabaković je izbegla direktan odgovor, ali je zatražila od Đelića da odgovori da li je platio porez na dobit na akcije koje je dobio od Kredi agrikol banke kao član menadžmenta.

Tabaković je optužila Đelića da je trgovao informacijama koje imao o ceni spoljnog duga Srbije prema Londonskom klubu poverilaca i za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Đelić je odgovorio da te tvrdnje Tabakovićeve nisu tačne i najavio da će za iznete optužbe zatražiti objašnjenje i njenu odgovornost pred sudom.

On je na iznete tvrdnje Tabakovićeve odgovorio kontraoptužbom da je ona, kao menadžer u Telekomu Srbija, besplatno dobila stan u vlasništvo.

Tabaković je na to rekla da ona već 12 godina živi u tom stanu sa troje dece, ali da taj stan nije otkupila u svoje vlasništvo.

(Telegraf.rs/Beta)

 

Video: Kako prepoznati da imate posla sa narcisoidnim partnerom i kako se izvući iz začaranog kruga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA