Protest zbog smrti trudnice u Jagodini

 
  • 0

Rodbina i prijatelji Natalije Arsić (23), koja je u petak umrla u šestom mesecu trudnoće, zatražili su da se utvrdi odgovornost za smrt trudnice i njene bebe. Istražni sudija naložio obdukciju tela preminule

Porodica i prijatelji Natalije Arsić (23), koja je pre dva dana umrla u šestom mesecu trudnoće, protestovali su danas ispred jagodinske bolnice.

Oni su zatražili da se utvrdi odgovornost za smrt trudnice i njene bebe.

Natalija Arsić iz Ribara kod Jagodine umrla je u petak, 13. aprila, u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu, a istražni sudija Višeg suda u Jagodini naložio je obdukciju njenog tela, kojom bi trebalo da bude utvrđen uzrok smrti.

Ona je prošlog petka, 6. aprila, primljena u Opštu bolnicu u Jagodini pošto se žalila na glavobolju, bolove u stomaku i mučninu. U petak joj je ukazana trenutna lekarska pomoć, imala je visok krvni pritisak, dali su joj infuziju i konstatovali da joj je krenuo pesak iz bubrega, a potom je puštena kući.

- Međutim, bolovi i povraćanje su se nastavili i porodica ju je vratila u bolnicu. U toku noći stanje joj se  pogoršalo, pala je u komu i lekari su je poslali u Kragujevac - rekla je rođaka pokojnice Svetlana Timić.

Natalija Arsić u komi je bila nedelju dana i umrla je u petak, 13. aprila, u bolnici u Kragujevcu. 

- Beba je umrla dva-tri dana pošto je Natalija pala u komu. Doktor u Kragujevcu nam je rekao da je Natalija umrla od jakog moždanog udara -  kaže Svetlana Timić.

Porodica je navela da je Natalija bila zdrava i da nikakve tegobe nije imala do prošlog petka, kada joj je pozlilo.

Okupljeni prijatelji, rođaci i ljudi koji su imali slične probleme zatražili su "istinu i pravdu" i da se slučaj ispita kako se slične stvari ne bi ponovo dogodile.

Direktor Opšte bolnice u Jagodini Darko Miletić izrazio je saučešće porodici Natalije Arsić, i zatražio je istragu policijskih i pravosudnih organa o tom slučaju.

- Nakon obdukcije koju bude uradio policijski patolog i nakon zvanične dostave nalaza, videćemo šta ćemo da preduzmemo - rekao je Miletić, i dodao da je sproveden unutrašnji nadzor kvaliteta rada lekara i da je formirana komisija koja će ispitati sve događaje od prijema pacijentkinje u jagodinsku bolnicu do njenog uputa u Kragujevac.

U ranijoj izjavi novinarima, doktor Miletić je odbacio "mogućnost lekarske greške".

Natalija Arsić, koja ima trogodišnju ćerku, sahranjena je danas na jagodinskom groblju.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Video: Sin glumačke legende najavio snimanje: Uskoro film o Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA